Täna aga kirjutan lähemalt sellest, millised on need plussid, miks Mobiil-ID-d võiks proovida ja mida selleks tegema peab, et Mobiil-ID-d kasutama saaks hakata, kirjutab Digitark.ee.

Mis on Mobiil-ID?

Mobiil-ID on tavalisel ID-kaardil põhinev digitaalne isikutunnistus, millega on hea, mugav, lihtne ja kiire tuvastada oma isikut elektrooniliselt, siseneda e-keskkondadesse ja anda digiallkirja nii Eestis kui ka välismaal.

Lihtsustatult on Mobiil-ID justkui ID-kaart, mis asub Sinu nutiseadmes ja on Sinuga igal pool kaasas.

Ainus erinevus – kui on vaja oma isikut tõestada, ei pea sa hakkama seda oma nutiseadmest välja võtma ja näitama. Piisab, kui tead ja trükid oma telefoni või tahvelarvutisse vastavalt vajadusele oma Mobiil ID PIN1 ja PIN2 koodi.

Milleks kasutada Mobiil-ID teenust?

1. Mobiil-ID abil saad digiallkirjastada dokumente ja tõendada oma isikut.

2. Saad mugavalt siseneda erinevatesse veebikeskkondadesse, riigiasutuste e-teenustesse ning isegi mobiilirakendustesse (pankade iseteenindused, pangarakendused, rakendus DigiDoc).

Kõige igapäevasem kasutus ongi enamasti ülekannete tegemine netipangas ja vajadusel dokumentide kinnitamine digiallkirjaga. Pangaülekandeid saad mugavalt teha ka oma nutitelefoni või tahvelarvuti pangarakenduses.

Mobiil-ID kasutamise võimalus on ülimalt oluline tahvelarvuti kasutajatele, sest sinna külge tavalist ID-kaardilugejat ühendada ei saa. Mobiil-ID abil saab tahvelarvuti peaaegu võrdseks töövahendiks tavaarvutiga.