Seega on teie telefonis Mobiil-ID SIM-kaart, mis võimaldab teil mugavalt internetis end tuvastada ning digiallkirja anda, kirjutab Arvutimaailm.

Tänaseks on teil suure tõenäosusega kasutusel nutitelefon (kuigi Mobiil-ID töötab ka vana "nuppudega mobiiliga"). Lisaks julgen arvata, et teil on kodus tahvelarvuti või plaanite selle varsti soetada... kui mitte endale, siis äkki oma Minecrafti fännavale lapsele?

Turu-uuringufirma GfK Retail and Technology analüüsi kohaselt ostsid eestlased 2014. aasta esimese kuue kuuga 173 400 mobiiltelefoni ning hinnanguliselt on nendest 75% nutitelefonid. Tahvelarvuteid müüdi esimese seitsme kuuga 33 500.

Statistika näitab, et Eesti kodudes on kasutusel üha rohkem nutiseadmeid ning see trend on tõusuteel. Ning üha rohkem teenuseid kolib sinna. Nutiseadmete kaudu liigutame infot, andmeid, raha... samas on Mobiil-ID kasutajate osakaal võrreldes nutiseadmete kasutajatega väike. Eestis on hetkel ca 45 000 Mobiil-ID kasutajat, kes hindavad teenuse mugavust ja lihtsust (nii on meile küsitlused näidanud).

Miks me 2014. aastal NutiKaitse 2017 algatajate ning paljude teiste partneritega sedasama Mobiil-ID teenust tutvustada tahame?

Foto: mobiil.id.ee