Piltide ja videote jagamise keskkond Instagram alustas tegevust 2010. a oktoobris ning on aina kasvanud ja populaarsemaks muutunud.

Selle uuendusi ja täiendusi on aja jooksul kogunenud omajagu. Üks, mida kasutajad on alati küsinud, aga mitte kunagi saanud, on aga iPadi äpp.

Kindlasti pole asi arendajate Apple'i-vaenulikkuses, sest Instagram oma algupärases vormis oligi iPhone'i rakendus ning loodud opsüsteemile iOS. Androidi-äpp ja veebipõhine keskkond lisandusid vastavalt poolteist ja kaks aastat hiljem.

Ka on täitsa tavaline, et samast äpist ilmuvad eraldi variandid iPhone'i ja iPadi jaoks, kui üks ei sobi mõlemale sama hästi.

Jah, miks siis? Vastus üllatab.

Tehnoloogiasaidi The Verge ajakirjanik saatis välja säutsu, kus viitab oma vestlusele Instagrami tegevjuhiga, kes väitnud, et tiimil pole iPadi-äpi jaoks lihtsalt aega olnud, sest kogu aeg on midagi uut ja pakilist ees.

Tegevjuhile idee meeldivat, aga neil on ainult kindel hulk inimesi ja niigi palju teha. Instagrami iPadi-rakendusel on lootus sündida siis, kui see paisub nende peades järgmiseks parimaks asjaks, mida teha.

See ei tähenda õnneks, et iPadi omanik peab lihtsalt ilma Instagramita istuma. Teised arendajad on vastavat mitteametlikku tarkvara loonud, ka saab Instagrami juba aastaid vaadata veebis (brauseris). Lisaks jääb võimalus iPhone'ile loodud äpp iPadile paigaldada ja seda suurema ekraani tarbeks skaleerida.