Praegune mängukonsool on ainult pool kogemusest. Xbox 360-ega käib kaasas teenus Xbox Live, mille paljudele teenustele Eesti kasutajad paraku veel ligi ei pääse. Nii pole võimalik osta ega alla laadida mitmeid populaarseid arkaadmänge (Doom, Wolfenstein), algupäraseid Xboxi müügirusikaid (Xbox Originals), ega ka erinevaid laienduspakette.

Mitmete mängude demoversioonid on samuti keelatud ning Eesti mänguhuvilised on sunnitud simuleerima soomlasi, inglasi või jumal-teab-keda selleks, et oma kasutajaprofiil registreerida. See kõik meenutab olukorda, kus kodanik on ostnud kena särgi, mida saab kanda, aga mille pooltele taskutele tal siiski ligipääs puudub. Need on tootja poolt lihtsalt kinni õmmeldud. 

On selge, et seisukohad mõjuvad kuuldavamalt massi argumenteeritud hüüetena. Kui on olemas Taskud, tuleb need loomulikult kasutusele võtta. Võimalus Microsofti tähelepanu juhtimiseks probleemile on antud,  nüüd jääb kohalikel mänguritel üle vaid sirvikuaken avada ja pisike initsiatiiviraas valla päästa.

Ja veel akende avamisest... Järgmisel teisipäeval ilmub Xbox 360 kasutajaliidese uuendus, mis tähendab nii pisivigade silumist kui ka paari tõsisemat uuendust.

Mänguri jaoks on kindlasti huvipakkuvaim Games on Demand, mis toob lisaks vana Xboxi originaalmängudele müügile ka mitmed Xbox 360 mängud koos allalaetavate ja prinditavate mängujuhenditega.

Pisemate muudatuste hulka kuuluvad näiteks võimalus mänge hinnata ning avataride jaoks aksessuaare osta. Sügisel peaksid Xbox Live'i keskkonda värskeid tuuli tooma Facebook, Last.fm ja Twitter.

 Oma hääle saad anda veebiaadressil http://www.petitiononline.com/XBL2EST/