Microsofti hiljutine otsus OneDrive’is piiramatu failiruum ära võtta ja paketitasusid tekitas USA-s piisavalt kära, et MS otsustaks esialgsest plaanist osaliselt loobuda.

Uptime'i tehnoloogiajuht Raimo Seero ütleb, et OneDrive on nii tava- kui ka ärikasutaja vajadusi silmas pidades väga hea lahendus.

Pilvetehnoloogia on tulevikus elementaarne, kuid OneDrive’le üleminek on siiani olnud veidi aeglane. Erakliendile seni pakutud 15 GB andmeruumi ja veebipõhised Office’i-lahendused oli enamikele kõik, mis vaja.

Tavakasutajal tasub enne jaanuari lõppu külastada kindlat aadressi, siis ta saab senise hoiuruumi suuruse säilitada.

Kui keskmine OneDrive´i tavakasutaja nautis seni kuni 30 GB tasuta ruumi ning 1,99dollarilise kuutasu eest sai mahtu kasvatada 100 GB-ni, siis algaval aastal kahaneb tasuta pakettide maht 5 GB-ni (kui ülaltoodud linki ei kasuta). Kellel oli seni piiramatu andmemaht, saavad nüüd ruumi 1TB jagu.

Microsofti otsus põhines sellel, et veebipiraadid kippusid piiramatuid andmemahte kurjalt kasutama ja oma 75 TB suuruseid filmikogusid OneDrive’is hoidma.

Vaatamata tasuta paketi väiksemaks muutumisele on Uptime’i Raimo Seero hinnangul OneDrive siiski oluliselt parem lahendus kui populaarne Dropbox, nii tasuta antava ruumi kui ka dokumentidega töötamise võimaluste poolest.

“Eriti häirib mind Dropboxi puhul, et mahust arvestatakse maha jagatud kataloogid. Kui keegi jagab sulle suure kataloogi, siis sinu “tasuta” ruum saab otsa ja sa ei saagi oma tööd teha.”

Uptime’i Office365 ärikliendid võivad olla kindlad, et nende paketi mahud ja hinnad jäävad samaks, kuna OneDrive´i muudatused neid ei puuduta.

Uutele tavakasutajatele pakub MS aastast tasuta Office 365 Personali kontot ja kuni 1 TB failiruumi.