Nimelt tõstis Microsoft teisipäeval konsooli Xbox One mängude hindu £5/€5 võrra.

Kui 22 novembril maksid Xbox One'i mängud Ühendkuningriigis £44.99, siis alates teisipäevast on hind uus - £49.99. Microsoft on keeldunud kommenteerimast, miks hindu tõsteti.

Spekulatsioone antud teemal on mitmeid. Üheks põhjuseks peetakse, et kuna Sony müüb PS4 mänge hinnaga £52.99 ja PS4 kasutajad on sellise hinnaga leppinud, otsustas ka Microsoft hindu veidi tõsta.

Teiseks põhjuseks oletatakse suurte poekettide survet Microsoftile. Kuna sama või odavam hind mängudele mõjutab mängupoodide käivet.

Kolmandaks põhjuseks pakutakse, et Microsoft valmistub jõulumüügiks. Kahtlustatakse, et tegemist on kavala trikiga, kus tõstetakse enne jõule mängude hindu ja siis jõulumüügi ajal langetatakse taas hindu.

See oletus kerkis päevakorda, kui Microsoft teatas peale hindade tõstmist, et tegemist pole lõpliku hinnaga ja lähiajal on oodata erinevaid pakkumisi Xbox One'i mängudele.

Igal juhul, ükskõik mis põhjuseks pole, ei ole Xbox One'i kasutajad MSi liigutusega rahul ning avaldavad valjuhäälselt oma rahulolematust hindade üle.

Sony ja Microsofti uue põlvkonna konsoolimängude hinnapoliitikat on kritiseeritud juba ka varem nii kasutajate kui ka edasimüüjate poolt.

Näiteks mõni kuu tagasi avaldasid mitmed mängupoodide esindajad arvamust, et uue põlvkonna mängude soovituslik hind on liiga kõrge. Ja liiga kõrged hinnad mõjuvad müügile halvasti.

Peale hindade tõstmist on mitmed kasutajad viidanud ka E3 ajal avaldatud infole, mis puudutas mängude teemat konsoolil Xbox One.

Värske hinnatõus näitab nimelt seda, et likvideerides kasutatud mängude turu ja rõhudes rohkem digitaalsetele mängudele võib likvideerida konkurentsi. Ning konkurentsi puudumisel on sunnitud kasutajad ostma mänge kõrgemate hindadega.

Igal juhul jääb Microsofti värske käik kasutajate jaoks täna arusaamatuks. Nimelt on just Microsoft olnud üks neist, kes on aastaid rääkinud ideest loobuda füüsilisel plaadil olevatest mängudest ja minna täielikult digitaalseks.

Kuid miks peaksid kasutajad ostma täna oma mängu Xbox Live'ist £50 või PSNist £53 eest, kui plaadiloleva mängu on täna võimalik poest saada odavamalt, £40-£50 eest. Ja kui isu täis mängitud, on võimalik plaadil olev mäng poodi tagasi müüa, või siis hoopis mõnel kuulutuste lehel või foorumis maha müüa.

Microsoft kinnitas mõni aeg tagasi, et ta kuulab oma kasutajaid. Huvitav kas see tähendab seda, et peatselt on oodata uut kannapööret ja hindade langetamist?