Jah, Microsoft võtab nüüd tavalise raha asemel vastu ka Bitcoini, aga enne kui selle fännid rõõmust lakke hüppavad, tuleb lisada, et asjaga kaasneb vähemalt esialgu mitu olulist piirangut.

Pakkumine kehtib esialgu ainult USAs, kindlates müügikohtades ja kindlate kaupade eest.

Need müügikohad asuvad kõik veebis ja on kõik muidugi Microsofti platvormidega seotud – vastavalt Windowsi, Windows Phone'i ja Xboxi e-poed. Ja korraga saab oma Microsoftile kontot turgutada piiratud koguses Bitcoiniga (100 USA dollari väärtuses).

Lisaks: osta ei saa mida iganes pakutavat, vaid allalaaditavat sisu nagu rakendused, videomängud, videod ja muusika.

Microsoft tahab ilmselgelt vaikselt alustada ja veenduda, et Bitcoiniga kauplemise eelised ja ohud hästi selgeks saavad, enne kui seda võimalust ka laiemalt pakkuda.

Microsoft pole muide esimene tehnoloogiahiid, mis Bitcoiniga šopata lubab. Suur arvutitootja Dell lubab sama asja juba tänavu juulist. Aga pakkumine kehtib samuti ainult USAs.

Microsoft on Bitcoini-entusiastidelt juba päris palju kiita saanud (ega firma ise seda võimalust ei reklaaminud, vaid keegi e-poodide külastaja avastas). Ja Bitcoini väärtus pärisrahas hakkas ruttu kasvama. Eks peagi näeme, kus kasv peatub ja kas sellele tasemele pidama jääb.