Nagu varasemast juba teada, läks Microsoft üle iga-aastasele Windowside uuenduskuurile. Süsteemile on tehtud mitmeid suuremaid ning väiksemaid uuendusi ning parandusi, vahendab Kahvel.ee.

Kasutajaliidese puhul saab kasutaja nüüdsest valida endale meelepärase taustapildi, mida Start Screenil kuvatakse. Lisaks on muudetud Live Tile'ide akende suuruseid, pakkudes kasutajale võimaluse korraga näha veelgi rohkem informatsiooni ekraanil.

Üle terve süsteemi on tehtud kasutajaliideses muudatusi, mis jätavad visuaalselt ilusama mulje. Erinevaid efekte on tehtud sujuvamaks ning ühtlasemaks.

Kahte rakendust korraga kasutades on kasutajal valik jagada ekraanil olev ruum 50/50 suhtega varasema 30/70 asemel. Lisaks annab avatud rakenduse suurust määrata, tänu sellele mahutab ekraanile ära rohkem kui kaks rakendust korraga.

Windows 8 puhul suure kriitika saanud Start-nupu kaotamise pärast ei pea Microsoft enam kartma. Nimelt toodi nupp Windows 8.1 süsteemiga tagasi.

Siiski tuleb kasutajatel arvestada, et tegu on Start-nupu mitte Start-menüüga. Neist viimast igatsesid kasutajad rohkem kui esimest.

Funktsionaalsuse poole pealt on suuresti parandatud mitme monitori kasutamise võimalust, andes kasutajale veelgi rohkem vabadust.

Võrreldes varasemaga saab nüüdsest ka Metro kasutajaliideses muuta kõiki arvuti sätteid, varasemalt tuli selleks avada vana kooli Control Panel.

Lisaks on uude Windowsisse integreeritud Bingi otsimootor ning suuri muudatusi on tehtud rakendustele Mail, Office, Internet Explorer 11 ja Xbox Music.

Foto: ekraanitõmmis

Windows 8.1 beetaversioon on saadaval kõigile huvilistele Microsofti kodulehel, esmalt saavad uut süsteemi proovida praegused Windows 8 kasutajad.