Kui Windowsi opsüsteemiga arvutiga midagi hullu juhtub, siis võib päeva päästa taastamistarkvara, mis on veebis tasuta ja vabalt saadaval.

Eric Lundgren "kõrvetas" selle plaatidele ja hakkas kettaid müüma. See ei meeldinud paraku tarkvara loonud tehnoloogiafirmale Microsoft, mis saatis mehele kaela oma juristid. Kohus mõistis ta süüdi 28 000 Windowsi nn taasteplaadi (recovery disc) ebaseaduslikus tootmises.

Lundgren tegutses keskkonna säästmisele mõeldes. Talle meeldiks, kui inimesed vana tehnikat nii kergekäeliselt ära ei viskaks. Windowsi taastetarkvara aitab vanad arvutid heal juhul n-ö uuele elule turgutada, nii et nende prügimäele sattumine lükkub edasi (e-jäätmete käitlemine on maailmas ja ka USA-s endiselt pigem lapsekingades).

Ta ei lisanud taastetarkvarale mingeid piraatlusega otseselt seostuvaid abivahendeid nagu kräkkijad või võlts-tootevõtmed. Ilma kehtiva Windowsi litsentsita on see tarkvara kasutu. Paraku ei muutnud see ta tegevust veel juriidilises mõttes lubatuks.

Hageja määras Microsoftile tehtud kahju suuruseks 700 000 USA dollarit, mis põhineb umbes 25 dollari suurusel hinnal, milelga MS müüb Windowsi litsentse arvutitootjatele, kes siis juba töövalmis Windowsi arvuteid müügile toovad.

Lundgren püüdis õiendada, et ei müünud ju litsentse ega saanud seega Microsoftile liiga teha, kuid kohus otsustas teisiti.

Mees ei jõudnud enne vahelejäämist õigupoolest ühtegi taasteketast müüa, mille tükihinnaks ta oli määranud 0,25 dollarit ja mille sihtgrupina nägi elukutselisi arvutiparandajaid.

Ühe suure vea ta siiski tegi: kettad nägid välja nagu arvutitootja Delli toodetud Windowsitaaste-kettad. Täpselt sellest kohtus süüdistajad kinni hakkasidki.