LucasArtsi on tänapäeval tuntud peamiselt Star Warsi maailmal baseeruvatel mängudel. Või siis Indiana Jonesi maailmal. Või Star Warsi. 

Ometigi on firma pikas mängugraafias (kas selline sõna üldse eksisteerib?) sootuks meedejäävamad hoopis sellised nimed nagu eelpoolnimetatud "The Legend of Monkey Island", "Day of the Tentacle", "Loom", "Full Throttle", "Grim Fandango", "Zak McKracken and the Alien Mindbenders", "Sam&Max Hit the Road" ja "Maniac Mansion", mis torkavad silma selle poolest, et nendest ei leia mitte ühtegi jedit. 

Tundub, et see tõsiasi on ka LucasArtsi inimestele kohale jõudma hakanud ning peaaegu kõik vanemad seiklusmängud on uuesti Steam veebipoes kättesaadavaks tehtud ning esimesest Monkey Islandist tehti suisa uusversioongi. Sestap jagasidki ülemused firma sees rahva väikesteks tiimideks ning lasi igal ühel välja mõelda midagi pisikest, midagi lihtsalt teostatavat kuid originaalset. Üks nõnda sündinud ideedest oli "Lucidity", mis oktoobrikuus peaks olema XBLA mänguna Xbox 360 omanikele kättesaadavaks muutuma ja mille Windowsi versioon pole samuti mägede taga.

Kui kuidagi peaks "Lucidity"-t kirjeldama, siis tõenäoliselt kõige lihtsam oleks seda teha võrrandiga: platvormmäng + "Tetris" + "Lemmings" + "The Incredible Machine" = "Lucidity". 

Esmapilgul näeb mäng välja visuaalselt nagu tavaline platvormikas. Peatselt selgub, et mängijal ei ole peategelase Sofi üle mingit kontrolli - viimane marsib enesetapjaliku järjekindlusega finishi poole, tegemata välja erinevatest ohtudest, mis teda teel ootavad. 

Mängija eesmärk on siiski garanteerida tüdruku jõudmine finishisse, milleks süsteem pakub iga natukese aja tagant välja erinevaid vahendeid/klotse, mida siis tuleb teele maha sokutada. Erinevaid vahendeid on võimalik omavahel kombineerida ("The Incredible Machine"), luues lahendusi, mida detaile eraldi kasutades ei oleks võimalik saavutada.

Videote ja piltide põhjal võib juba ette hinnata mängu sõltuvusttekitavust ja vähemalt praeguselt hetkel ähvardab see faktor olla väga kõrge.