Asi algab sellega, et ärkad üles valgetest kuubikutest koosnevas ruumis. Sinu ainuke kontakt on astronaut rahvusvahelisest kosmosejaamas, kes selgitab sulle, et sa asud tulnukate kosmoselaeval, mis on kokkupõrkekursil Maaga, ning sinu ülesandeks on see katastroof ära hoida, kirjutab M Kuubis.

Q.U.B.E. meenutab veidi mängu nimega Portal, ilma samanimelise relvata. Nagu Portalis, tuleb ka siin liikuda ruumist ruumi ja lahendada erinevaid nuputamisülesandeid.

Abiks on kõrgtehnoloogilised kindad, millega saad ümbritsevaid kuubikuid liigutada, ehitada treppe, sildu, keerata seinu, avada uusi käike, eesmärgiks leida viis kosmoselaeva hävitamiseks, et päästa planeet Maa kohutavast hävingust.

Q.U.B.E. Director's Cut sisaldab aja peale tasemeid (Against the Qlock) ning uut lugu ja dialooge kirjanik Rob Yescombe'ilt. Viimane on loo kirjutamisel abiks olnud ka selliste mängude juures nagu Crysis 2, Alien: Isolation ja sel aastal ilmuv The Division.

Kahjuks ei ole ma 2012. aastal ilmunud Q.U.B.E.-i mänginud, ja seetõttu ei oska siinkohal nende kahe versiooni erinevust hinnata. Kuid käesolev versioon on ilusti kokku pandud ja pakub huvitavaid nuputamisülesandeid.

Liikumine on lihtne ja mugav, ja kuubikutelt kuubikutele hüppamisel on vahemaadega ilusasti arvestatud, et mingeid erilisi frustreerivaid hetki ei tekiks, kus peab sadu korda mingeid hüppeid harjutama. Asi, mida ma olen nii mõneski nuputamismängus vihanud.Kui sulle meeldis Portal või oled suur nuputamismängude fänn, siis ei ole Q.U.B.E. Director's Cuti puhul võimalik mitte kuidagi eksida. Tegemist on hea nauditava nuputamismänguga ja julgen seda soovitada.

Info lapsevanematele: Lastesõbralik mäng, mis pakub neile erinevaid nuputamisülesandeid. Aitab arendada iseseisvat probleemide lahendamise oskust. Mõlemad mu poisid (7 ja 10) on mängu viimased paar päeva nautinud, neile see meeldib. Soovitan.

HEA:
+ Nauditav nuputamismäng
+ Sisaldab ka aja peale ülesandeid

HALB:
Ei ole mängu kohta mitte midagi halba õelda.Platvorm(id): PC, PS3, PS4, Xbox One

Q.U.B.E. Director's Cut
Ilmus: 21. mai 2014 (PC), 21. juuli 2015 (PS3, PS4), 24. juuli 2015 (Xbox One)
Arendaja/levitaja: Toxic Games
Ülevaade tehtud: Xbox One'i variandi põhjal
HINNE: 9 / 10