Tegemist on ühe suurepärase mänguga, mille koht on iga heast mängust lugupidava inimese kodus. Nii et selle asemel, et siin oma aega raisata ülevaate lugemisele, soovitan hoopis kiirelt oma sammud lähima poe poole seada, mis Dragon Age: Inquisitionit müüb, see ära osta ja ise proovida. Luban, et kui sulle vähegi meeldivad hea looga rollikad, siis sa ei pea oma ostu kahtesema, kirjutab M Kuubis.

Ja kui sa juhuslikult ei ole Dragon Age'i varasemaid osi proovinud, siis ei tasu sellepärast eriti muretseda. Inquisition sobib väga hästi ka alustamiseks. Ning Dragon Age'i maailmas varasema toimunu olulisem osa võetakse asja käigus ilusasti kokku. Seetõttu ei jää see arusaamatuks ka neile, kes alles nüüd alustavad.

Neile aga, kes on ka varasemaid osasid proovinud ja enam-vähem mäletavad oma tehtud otsuseid, või soovivad neid veidi muuta, saavad kasutada veebipõhist Dragon Age Keepi, kus saab oma tehtud otsused üle vaadata ja salvestada, et neid Inquisitioni jaoks kasutada.

Juhul, kui sa endiselt veel siin ülevaadet loed, selle asemel, et Dragon Age: Inquisitionit mängida... siis see on Dragon Age'i seeria kolmas osa ja kahtlemata neist kolmest kõige parem.

Kui pilk minevikku heita, siis enamik RPGde (role-playing game, eesti keeles rollimäng) fänne on nõus, et Dragon Age: Origins oli üks väga hea mäng. Nii hea, et esimestel nädalatel oli peaaegu ilmvõimatu seda poodidest osta, sest kõik kogused olid välja müüdud.

Samal ajal Dragon Age II puhul on tegemist ühe suure pettumusega. Peale teravat kriitikat Dragon Age II suunas istus BioWare'i meeskond maha ja mõtles tõsiselt järele selle üle, kus nad vea tegid. Ja et tehtud vigu mitte enam korrata, otsustasid nad Dragon Age'i fännide käest järele uurida, mida nood sooviksid.

Ning fännide arvamusi kuulda võttes on BioWare suutnud Inquisitioni näol luua ühe kõigi aegade parima RPG. Minu sügav kummardus autoritele.

Foto: tootja

Dragon Age: Inquisition algab sellega, et Chantry poolt kokku kutsutud templirüütlite ja maagide kohtumisel toimub plahvatus, mille käigus taevas kahe maailma vahel katki rebitakse. Ja kõik kohtumisel olnud saavad surma.

Välja arvatud üks isik - sina, kelle päästab üks müstiline naisekuju. Hiljem arvatakse, et see müstiline naine oli ei keegi muu kui Andraste ise. Mistõttu tuntakse sind hiljem kui Herald of Andraste'it.

Selle päästmise käigus on sind "õnnistatud" müstilise rohelise energiaga, võimsamaga kui ükski maag enne näinud on. Ja tänu sellele oled sa ainuke, kes suudab sulgeda kahe maailma vahel tekkinud augud ja peatada deemonid.

Tekkinud kaoses luuakse inkvisitsioon, et kord majja lüüa. Ning mängu käigus saab sinust üsna peatselt Inkvisiitor. Et kord taastada, tuleb sul värvata endale uusi kaaslasi, nõuandjaid, agente ja liitlasi.

Deemonid aga pole ainuke probleem, millega sinul ja su kaaslastel tuleb silmitsi seista. Lisaks tuleb tegeleda veel maagide ja templirüütlitega, kes omavahel madistavad, ja seejärel Venatori liikmete, surnute, punaste templirüütlite, draakonite ja iidse darkspawn Corypheusiga.

Lisaks tuleb sul tegeleda igapäevaselt aadlike ja nende võimumängudega. Ja loomulikult ei unusta üks hea juht selle käigus ära oma kaaslasi ja poolehoidjaid ning kõiki teisi, kes tekkinud kaoses Inkvisitsiooni abi vajavad.

HEA
+ Suurepärane lugu
+ Suurepärased valikuvõimalused, mis viivad uute seikluste ja avastusteni
+ Suurepärane maailm
+ Võimalus kasutada taktikalist võitlussüsteemi
+ Huvitavad tegelaskujud
+ Suured alad, mida avastada ja kus ringi seigelda
+ Hea tasakaal loo, võitluste ja seikluste vahel
+ Vajaliku materjali võid korjamise asemel poemüüjalt osta

HALB
- Multiplayer muutub üsna kiirelt igavaks ja üksluiseks
- Lisamissioonid on bugised
- Skyholdis võib mäng kellegiga juttu alustades aeg-ajalt kokku joosta
- Tegelaskujude jutt ei lähe nende suu liikumiste ja keha liigutustega kokku
- Osade tegelaskujude liikumine ja liigutused on ebaloomulikud

Dragon Age: Inquisition
Platvorm(id): PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Ülevaade tehtud: One'i ja PS4 väljalasetel
Ilmumisaeg: 21. november 2014
Arendaja: BioWare
Kirjastaja: Electronic Arts
HINNE: 9/10