E3 2017 leiab aset 13-15. juunil, USAs Los Angelesi konverentsikeskuses. Pressikonverentsid aga leiavad tavaliselt aset juba mõni päev enne ürituse algust ja neid saab jälgida ka Twitchi ja YouTube'i vahendusel, kirjutab ajaveeb M Kuubis.

¹ Eesti aja järgi ² Los Angelesi aja järgi (PST) (ekraanitõmmis)

Mida konverentsidel suure tõenäosusega näidatakse ja mida fännid loodavad näha?

Electronic Arts

Loomulikult tuleb taaskord juttu erinevatest spordimängudest nagu FIFA, Madden NFL jne. Uus FIFA tuleb ilmselt taaskord parem kui ei kunagi varem, või on sellel veel üldse kuhugi areneda enam?

Konverents algab ilmselt Star Wars Battlefront 2-ga ja suure tõenäosusega saab sel aastal midagi näha ka teiste töösolevate Star Warsi mängude kohta stuudiotelt Visceral Games, Respawn jne.

Juttu tuleb ka uuest BioWare'i mängust ning loomulikult FIFA-st Switchile, Need for Speed: Paybackist, The Sims Mobile'ist ja veel mõnest mobiilimängust.

Vaata siit: Twitch / YouTube

Microsoft

Microsofti üritus kestab seekord pikemalt kui tavapärased 90 minutit, et näidata fännidele rohkem mänge. Kuid küsimus tekib, et kas seekord näidatakse ka midagi päris uut või tulevad taaskord esitlusele kõik need teosed, mida me oleme juba varasematel E3-del näinud ning mis mitte kuidagi valmis ei taha saada.

Ühes asjas aga ilmselt ei ole kellegil kahtlust, et üritusel tuleb juttu Microsofti uuest seadmest Scorpio. Loodetakse, et Microsoft teatab ametlikult uue seadme nime, hinna ja ilmumisaja.

Ilmselt näidatakse koos uue konsooliga ka Forza Motorsport 7 ja Crackdown 3. Kuid kas need kaks on piisavad põhjused, mis aitaksid uut konsooli müüa?

Kui Forza Horizon 3 kõrvale jätta, siis viimased aasta paar pole Microsoft suutnud turule tuua ühtegi suuremat eksklusiivmängu, mis oleks märki tabanud. Ja uue konsooli kõrvale on neil nüüd hädasti vaja mingit suuremat teost, mis aitaks Xbox Scorpiot müüa. Üheks võimalikuks variandiks on uus Halo koos 4K võimalusega, kuid see on siiski vähetõenäoline ja ilmselt ei saavutaks samuti seda vajalikku efekti.

Partnerite hulgast oleks tõenäoliseks kandidaadiks uus Tomb Raiderm mis eksklusiivina toetaks veidi Xbox Scorpio müüki. Suure tõenäosusega saame näha Warner Bros. Interactive Entertainmenti uut mängu Middle-earth: Shadow of War, mis demonstreerib Microsofti uue konsooli 4K võimalusi.

Lisaks saab näha teoseid Sea of Thieves, Cuphead, State of Decay 2, Tacoma, Below ja seekord ehk tuleb mõnele ka kindel ilmumiskuupäev ära.

Juttu tuleb kindlasti taaskord Windows 10-st ja Microsofti uuest teenusest Xbox Game Pass.

Kuid kas Microsoftil on mõnes varrukas peidus ka mõni trump, mida on seekord osavalt suudetud fännide eest varjata?

Vaata siit: Twitch / YouTube / Xbox One

Bethesda

Kaks mängu mida kindlalt näidatakse on Elder Scrolls Legends ja Quake Champions, kuid kas siit on veel midagi oodata? Äkki uus Wolfenstein, mida selle seeria fännid on kannatamatult oodanud?

Vaata siit: Twitch / YouTube

Devolver Digital

Tegemist on nende kõige esimese E3 pressikonverentsiga, kuid nad on kinnitanud, et ühtegi uut mängu nende pressikonverentsil näha ei saa.

Mis või kes on üldse Devolver Digital? Tegemist on kompaniiga, kes on aidanud turule tuua teosed Serious Sam, Hotline Miami, Duke Nukem 3D: Megaton Edition, Dungeon Hearts, Shadow Warrior, OlliOlli, Hatoful Boyfriend, The Talos Principle, Broforce jpt.

Vaata siit: Twitch

PC Gaming Show

Siin on raske midagi arvata või ennustada. Teada on, et esinejate hulgast leiab seekord Bohemia Interactive'i, Tripwire Interactive'i, Nexon'i ja Cygames’i.

Vaata siit: Twitch / YouTube

Ubisoft

Suure tõenäosusega algab pressikonverents segaste jänestega. Nimelt teeb Ubisoft koostööd Nintendoga, et tuua Switchile mäng Mario Rabbids Kingdom Battle. Kui kuulujutud tõele vastavad, siis peaks see meieni jõudma juba sel aastal.

Lisaks segastele jänestele saab kindlasti näha teoseid nagu Assassin’s Creed: Origins, Far Cry 5, The Crew 2, uus Just Dance ja korduvalt edasi lükatud South Park: The Fractured But Whole.

Fännid ootavad kannatamatult uut infot ka Beyond Good and Evil 2 kohta, kuid Michel Ancel arvates ei ole E3 selle demonstreerimiseks sobiv koht ning seetõttu me ilmselt teost siiski E3-el näha ei saa.

Vaata siit: Twitch / YouTube

Sony

Millega võiks Sony meid sel aastal üllatada? Mõned analüütikud ennustavad, et Sony tutvustab peatselt uut konsooli.

Siiski on see vähetõenäoline. Olgem reaalsed, Sony alles tõi turule PlayStation 4 Pro ja seetõttu on natuke vara oodata juba uut konsooli. Pigem panustab Sony sel aastal ilmselt PS4-seadmete mängudele:

* Ace Combat 7: Skies Unknown
* Assassin’s Creed: Origins
* Battalion 1944
* Call of Cthulu
* Call of Duty: World War II
* Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
* The Crew 2
* Darksiders III
* Days Gone
* Destiny 2
* Detroit: Become Human
* Dragon Quest XI
* FIFA 18
* Final Fantasy VII Remake
* F1 2017
* God of War
* GT Sport
* Insurgency: Sandstorm
* Kingdom Hearts III
* Madden NFL 18
* Marvel vs. Capcom Infinite
* Micro Machines
* Middle-earth: Shadow of War
* NBA Live 18
* Need for Speed: Payback
* Project Cars 2
* Star Wars: Battlefront II
* Sonic Forces
* South Park: The Fractured But Whole
* Spider-Man
* Uncharted: The Lost Legacy
* Vampyr

Lisaks ootavad fännid kannatamatult uut infot The Last of Us Part 2 kohta.

Vaata siit: Twitch / YouTube

Nintendo

Nintendo Directi vahendusel saab sel aastal tõenäoliselt näha selliseid mänge nagu

* Arms
* FIFA 18
* The Elder Scrolls V: Skyrim
* Fire Emblem Warriors
* Hey! Pikmin
* Mario + Rabbids Kingdom Battle
* Miitopia
* Pokken Tournament DX
* Project: Octopath Traveler
* Sonic Forces
* Sonic Mania
* Splatoon 2
* Steep
* Super Mario Odyssey

Vaata siit: Twitch / YouTube / Nintendo

Mida M Kuubis plaanib E3 2017 ajal?

Sel aastal meil Twitchi striimi ja jutukanalit plaanis ei ole. Küll aga on mõte natuke elu sisse puhuda meie Twitteri kanalile, mis on meil seni niisama taustal tiksunud. Seetõttu on plaanis Twitteris E3 teemadel natuke säutsuda ja ootame ka kõiki teid sinna meiega koos säutsuma.

Kui 14ndaks juuniks saab meie Twitteri leht kokku üle 100 jälgija, siis loosime lehe jälgijate vahel välja ühe Star Wars pastapliiatsite komplekti, Star Wars pearäti ja Punktid.ee €10 kinkekaardi.

Samal ajal on meil käimas ka üks teine loos, kus ühel õnnelikul on 15ndal juunil võimalus omale võita WipEout Omega Collection (PS4). Et loosis osaleda hakka meie YouTube'i-kanali tellijaks ja kirjuta WipEout Omega Collectioni video juurde kommentaaridesse, miks sulle WipEout meeldib või ei meeldi.