Ta ei jõudnud mingil põhjusel selleni, et sõnum välja saata, ning see jäi telefonis drafts- ehk pooleli tekstide kausta.

Lahkunu abikaasa andis päranduse nimel asja kohtusse, see liikus Brisbane'i ülemkohtuni välja. Naine argumenteeris, et kuna sõnum jäi saatmata, siis ei saa seda testamendina arvestada.

Queenslandis jääb nimelt testamendi puudumisel maine vara lähisugulasele – antud juhul naisele.

Kohtunik arvas aga, et poolik tekstisõnum läheb arvesse, sest sõnastuse järgi otsustades oli mees täie mõistuse juures. Mees palus tekstis muu hulgas oma säilmed tuhastada ja tuhk tagaaeda laiali puistata, ja mainis, et jättis "natuke raha" televiisori taha ja natuke panka.

Kohtunik arvestas otsuse juures lisaks mehe ja naise viletsat läbisaamist, mille kohta oli tõendeid. Nad olid mitu korda suhte lõpetanud, viimasel korral kõigest päevi enne mehe enesetappu.

Queenslandis peab testamendi jõustumiseks selle valmis kirjutama ja kahe tunnistaja juuresolekul allkirjastama – nood peavad olema vähemalt 18 aasta vanused, ilma nägemispuudeta ega tohi testamendist isiklikult kasu saada –, aga 2006. aasta seadusemuudatus muutis vastuvõetavaks ka vähem ametlikud dokumendid.

Saatmata sõnumi kujul testament on tehnoloogilises mõttes tõenäoliselt kõige moodsam, mida maailm näinud ja mis seaduslikuks tunnistatud, aga vast mitte originaalseim.

On teada näiteks lood tšehhi mehest, kes kirjutas surma eel oma magamistoa seinale, et jätab kõik naisele. Ja traktori alla jäänud Kanada põllumees kritseldas oma testamendi otse traktori saha peale (see lugu juhtus 70 aasta eest)...