Maa-ametil on valminud Maakatastri statistika teenus, mille kaudu saab üldistatud andmeid maakatastrisse kantud maa kohta.

Statistikatabelite loetelu täieneb tulevikus. Esialgu saab teenuse kaudu pärida (koostada) viite liiki statistikat:

* maakatastrisse kantud katastriüksused;

* maareformi käigus moodustatud katastriüksused omandamisviiside lõikes

* katastrisse kantud maa kõlvikute lõikes ja sihtotstarvete lõikes (nii katastriüksuste kui ka pindala järgi).

Andmeid saab pärida (koostada) kas kogu Eesti kohta või maakondade lõikes, maakonna tabelid sisaldavad ka omavalitsuste andmeid.

Statistikat toodetakse iga kuu kohta ja uued tabelid avaldatakse iga kuu esimesel päeval. Tabeliandmed on allalaaditavad csv-formaadis ja esitatud Excelile sobivas struktuuris.

Statistiliste andmete visualiseerimiseks on koostatud eri kartogramme ja diagramme. Uuel kujul statistika on kättesaadav alates 2014. a detsembrist pärinevate andmete kohta.

Varasemate perioodide kohta vaata maareformi statistikat (andmed alates 1998. aastast, kus kuvatakse maakatastrisse kantud maa hulka maakondade kaupa ja selle jagunemist maareformi omandamisviiside lõikes).

Statistikatabelite lisandumise kõrval on oluline muudatus ka maakondade ja omavalitsuste pindala esitamises.

Kui varem (sh maareformi statistikas) kasutati 20 aasta vanustel paberkaartidel fikseeritud nn statistilist pindala, siis maakatastri statistikas esitatakse haldusüksuse ruumipindala ehk haldusüksuse maakatastrisse kantud piiriandmete alusel arvutatud pindala. Seega on andmed märksa täpsemad.

Suuremad muudatused võivad esineda just veepiiri (merepiiri) omavate haldusüksuste pindalades. Maa-amet soovitab nüüd kõikidel võtta kasutusele uued haldusüksuste pindalad ning uuendada neid igal aastal maakatastri andmete alusel.