See on aadressiotsingu kasutajaliides, mida saab lihtsalt veebipõhistesse infosüsteemidesse paigutada.

Lisaks võimaldab In-ADS ettevõttel või asutusel oma asukohta veebilehel kuvada Maa-ameti pidevalt uueneva aluskaardi abil.

In-ADSi kaudu saavad kõik huvilised tasuta ajakohased ja kvaliteetsed Eesti aadressid koos võimalusega salvestada neid koos andmeatribuutidega oma infosüsteemi.

Seega sobib teenus asutustele, kes ootavad oma veebirakenduste kasutajatelt aadressi sisestamist.

In-ADSi kaudu on see tehtud tarbijale mugavaks (aadresse pakutakse juba sisestamise käigus) ning rakendusele edastatakse info valitud aadressi kohta süsteemselt töödeldaval kujul.

Lisaks tavaotsingule on teenuse abil leitud vasted võimalik salvestada oma infosüsteemi. In-ADS-i konfigureerimisel saab seadistada samuti kaardikomponendi.

See võimaldab lõppkasutajal vajalikku aadressi ja objekti (nt hoonet) otsida nii tekstina (kasutaja sisestab oma aadressi tekstina) kui ka kaardipõhiselt (kasutaja valib vajaliku koha kaardilt).

Kaardikomponenti saab vaikimisi peita ja kasutada ainult juhul, kui teksti abil vajalikku aadressi ei leia.

Näiteks saab klient Äriregistris ettevõtet registreerides lihtsalt ja kiirelt sisestada aadressi. Lisaks üheselt arusaadavale aadressile saab Äriregister In-ADS-i kaudu ka muud andmeatribuudid (nt X- ja Y-koordinaadid). Vajadusel näeb klient aadressi kaardil, et veenduda registreeritava ettevõtte asukoha õigsuses.

In-ADSis saab taustaks valida Maa-ameti toodetud hübriid- ja aluskaardi või ortofoto ning kuvada seal katastriüksuste piire ja aadressipunkte. Samuti võimaldab In-ADS ettevõttel või asutusel oma asukohta Maa-ameti aluskaardi abil veebilehel kuvada.

In-ADSis on alati kõige täpsemad aadressid, sest tänu igaöistele uuendamistele jõuavad sinna kõik aadressiandmete süsteemis (ADS) tehtud muudatused, mis pärinevad kohalikest omavalitsustest.

In-ADSi on juba sobivaks tunnistanud Sotsiaalministeerium, mis piloteeris teenuse Sotsiaalteenuste- ja toetuste andmeregistri (STAR) infosüsteemis.

Maa-ameti arenduspartner In-ADSi väljatöötamisel on AS Datel.