On suht julge temp tulla välja PSVR-i eksklusiivmänguga, mille põhirõhk on netis mitmikmängul. Kuna julge hundi rind on reeglina haavleid täis, siis on lõpptulemus seda üllatavam, et Starblood Arena mulle täitsa meeldib, kirjutab ajaveeb M Kuubis.

Starblood Arena on siis areenipõhine tulistamismäng, kus erinevad multika-koomiksistiilis tegelased istuvad oma kosmoselaevadesse ja üritavad teineteist pihuks ja põrmuks teha.

Valida on nelja erineva mängustiili vahel. Carnage on tavaline igaüks iseenda eest kõmmutamine. Team Carnage jagab paugutajad kahte meeskonda. Gridiron viskab areenile ogalise palli ja ülesandeks on see vastase väravasse toimetada (kaugelt vise annab vähem punkte, palliga ise läbi värava lendamine omajagu rohkem) ning Invadersis peavad neli mängijat koostööd tegema, et kaitsta oma tugipunkti ülbete tulnuksitikate rünnakute eest.

Kõiki mänguviise saab mängida ka üksinda, kuid ideeliselt on Starblood Arena siiski netimäng.

Miks ideeliselt? Mäng ilmus nimelt 12. aprillil, arvustusekoodi sain veel mõned päevad enne seda... kuid mul pole õnnestunud mängida mitte ühtegi netimängu. Lihtsalt jäädki ootama aktiivset mängu, kuni avastad, et ei leita midagi.

Arendaja väitel on nad asjast teadlikud ning miskine serveripoolne tuunimine laseb väidetavalt isegi mõnedel ameeriklastel mängida, kuid mina ja paar minu VR-komplektidega soomlastest kambajõmmi pole veel senini netimängu saanud.

Ootame siis ära selle uuenduse, mis arendaja väitel mängu matšide otsimise korralikuks teeb ning loodetavasti ka eurooplastel vabalt mängida laseb.

Senikaua saame aga üksikmängu lahti harutada, eks? Üksi mängimiseks pakutakse Skirmishit, mis on ühekordne vabalt valitud stiilis matš bottidega või Burn Circuitit, mis on 10st lahingust koosnev sari järjest raskemaks minevate vastastega. Ongi kõik.

Õnneks päästavad mängu ära overwatchilikud või twistedmetalilikud tegelased. Kõik karakterid on nii mängustiililt kui ka väljanägemiselt erinevad. Igal neist on kaks põhirelva, mida käigu pealt vahetada saab ning üks erirelv (Heavy), mille kasutusõigus tuleb mängus ajapikku välja teenida. Mõni kiirem, mõni aeglasem-tugevam-mugavamalt manööverdatav… kuid kõikides on kuhjaga isikupära.

Kuna tegu on VR-mänguga, siis saab kokpitis ringi vaadata ja näed ka oma tegelase keha ja kuuled kommentaare, mida nad madistades pilluvad. Väga äge on vaadata näiteks tulnukakolmikut nimega Tic Tac Toh, kellest igaüks ripub laeva sees oma juhtkangi küljes.

Mängides teenid raha, millega saad osta nännikaste ja –purke, kust seest leiad uusi kostüüme tegelastele, värve laevadele ja vidinaid laevade kaunistamiseks nii seest kui väljast. Pizzakarbid, rippuvad täringud, sabad ja kõrvad… ehk kõik, mis ühelt õigelt kosmoselaevalt muidu puudu on.

ekraanitõmmis

Kui tavalises shooter'is saad liikuda edasi-tagasi ning vasakule-paremale, siis Starblood Arenas on sinu päralt ka üles-alla liikumine. Soovi korral võid veel laeva kummuli ka keerata, kui pea alaspidi lendamine rohkem meeldib.

Seega igati vaba liikumine? Kõlab nagu ropsiretsept, kas pole? Kõlab, aga ometigi pole see nii. Ma ei tea, mis virtuaalmaagiat mängu arendaja Whitemoon Dreams kasutab, kuid tulemus on ülisujuv.

Sihtimine käib pead liigutades, seega on liikumine alati mängija kontrolli all. Graafika on kena ja värviline, mängu saatejuhid J3-Ry ja Grox mölisevad sinuga ning muhe rokimuusika saadab kogu kuulirahet. Kui ainult online töötaks, annaks julgelt mõlemad pöidlad üles.

Kuna ma aga kahjuks ei tea, kas ja kuidas netimäng üldse jookseb, ei saa ma mängule ka ausat lõpphinnet anda, sest kuigi üksikmäng on vahva ja hästi juhitav, ei suuda ma ennast näha seda üle paari nädala mängimas.

Õnneks pole tegu täishinnaga mänguga, peaks poodides 40 euro kanti maksma. Seega mängunäljased virtuaalprillide omanikud võivad siit Resident Evil 7 kõrvale veel ühe ägeda mängu saada, KUI online lõpuks probleemideta tööle hakkab.

Kui netimäng millalgi tööle hakkab, siis uuendan arvustust selle muljetega ning uuendan ka hinnet.

Starblood Arena
HINNE: 2,5/5
Platvorm(id): PlayStation VR
Ilmumisaeg: 12. aprill 2017
Arendaja: Whitemoon Dreams
Levitaja: SIEE
Ülevaade tehtud: PS4 Pro abil

HEA
+ väga hea virtuaalne lennutunnetus
+ lahedad tegelased
+ sujuv graafika

HALB
- multiplayer ei tööta korralikult (17.04.2017 seisuga)
- üksi mängimiseks on ainult botimatšid