YouTube'is on praeguseks enam kui miljon kanalit, mis partnerprogrammi abil oma sisu eest raha teenivad. Nüüdsest on see võimalik ka Eestis loodud konto abil.

Google'i Baltikumi turundusjuhi Regimantas Urbanase hinnangul on YouTube'is üle miljardi kasutaja ning igas minutis laaditakse üles 100 tundi videoid. Levinumaid raha teenivad YouTube'i-kanalid tegelevad videomängude arvustamise või muusikavideote levitamisega.

"Ka Eestis on palju selliseid kanaleid tekkinud ning uue programmi abil nende arv kindlasti kasvab," märkis Urbanas.

Eestis muusikaäris tegutseva ettevõtte Moonwalk tegevjuhi ja artistide mänedžeri Tambet Mumma kommenteerib, et YouTube on muutunud artistide jaoks sama oluliseks kanaliks nagu televisioon ja raadio, kuid peamine erinevus on see, et seal puudub sisu üle otsustav toimetaja.

"Moonwalkstudio kanalil, mis on hetkel kümne läbi aegade vaadatuima Eesti kanali seas, saab YouTube'is lähiajal täis 15 miljonit vaatamist," selgitas Mumma.

Ta toob näiteks, et Getter Jaani ja Koit Toome aastatetagusel ühislool "Valged ööd" on kanalis enam kui 2 miljonit vaatamist.

Programmiga liitumine annab kasutajale teisigi eeliseid, näiteks harivad tasuta rakendused nagu Creator Helpbook, Creator Academy ja Creator Hub. Need õpetavad, kuidas ja millist sisu luua ning kuidas rohkem vaatajaid leida.

Lisaks saavad programmiga liitunud parema ülevaate kanali tulemustest. Tööriist YouTube Analytics aitab mõõta kanali efektiivsust ning pakub võimalusi videote vaadatavuse ja tõhususe analüüsimiseks.