Mobiilsetele platvormidele sigineb aga siiski ka üha enam lõbuvara, mis on tavalisest palju mahukam ja nõuab pühendumist. Kuidas selliseid tundma õppida, enne kui otsustad, et tahad osta?

Jaapani mängukirjastaja Square Enix katsetab uudse teenusega Androidi- ja Apple'i nutiseadmetele, mis pakub mobiilimänge just nimelt rendiks, mitte päriseks.

Esialgu 9. oktoobril ainult Jaapanis tööd alustav striiminguteenus Dive In on nagu PlayStation Now mobiilidele: laadid digikoopia seadmesse ning maksad vastavalt teosele ja sellele, kui kaua seda nautida tahad.

Esavaliku põhjal näide: kolm päeva Season of Mysteryt maksab 150 jeeni (1,1 eurot), tervelt aastane ligipääs Final Fantasy XIII-le maksab 1800 jeeni (13 eurot). Kui tahad kõigepealt asjaga tutvuda, on iga valitud teose esimesed kolmkümmend minutit puha tasuta. Edasi valid laenutusaja (3, 10, 30 või 365 päeva) või jätad kauba katki.

Square Enix alustab tagasihoidlikult. Esimese hooga on valikus kolm mängu: Seasons of Mystery: The Cherry Blossom Murders, Final Fantasy VII International ja Final Fantasy XIII. Novembris lisanduvad Final Fantasy VIII ja The Last Remnant. Detsembris veel kaks, jne.

Loodan väga, et sarnased teenused hakkavad levima ka väljaspool tõusva päikese maad ning hakkavad sisaldama korraga mitme kirjastaja pakutavat kraami. PC-kogemuse põhjal julgen üldistada, et ühe-firma-mänguteenus on tavaliselt kasutajavaenulik ja/või katkine.