Veebis surfamise käigus salvestatakse külastatud saitidega seonduvaid faile vahemällu, et tulevikus sama saiti veidi kiiremini kuvada.

Korduvkasutatavad osad võivad olla paljud erinevad elemendid nagu pildid, laaditabelid (style sheet), JavaScripti-failid jm. Kokkuvõttes muutub surfamine kiiremaks, sest brauser ei pea iga külastamise ajal näiteks saidi logo uuesti alla laadima.

Vahemälu sisu saab ka kustutada, et andmekandja-ruumi vabastada või teiste eest varjata, millistel saitidel sa internetti kasutades täpselt käinud oled.

Surfamise-andmeid saab kustutada mugavalt otse brauseris, näiteks paludes sellel sulgudes iga kord vahemälu puhastada. See tähendab, et kõik toimub automaatselt ja pärast algset seadistamist pole kasutajal vaja midagi enam teha.

Nii et kiirema surfamise tagabki see lihtne nipp, et jätke internetikäike puudutav info kustutamata.

Kui tahad osa andmetest kustutada, aga enamuse alles jätta, võib paluda brauseril näiteks viimase tunni jooksul surfates tekkinud andmed eemaldada. Täpsed sätted olenevad brauserist.

Teine ja isegi lihtsam variant on (ajutiselt) salastatud režiimis surfata. Firefoxis kannab see režiim nime Private Browsing Mode, Chrome'is Incognito Mode ja Internet Exploreris InPrivate Browsing.