Tootjate vaatenurgast on see arusaadav: moodsa tehnoloogiatrendid tulevad ja lähevad, aga raha jääb ikka tähtsaks. Miks siis mitte pakkuda mobiiliga maksmise teenust ja olla igapäevasele raharinglusele veits lähemal? Iga tehing toob midagi ka teenusepakkuja kukrusse.

Mobiilimaksed pole küll väga populaarseks saanud ja tavainimesed ei paista nende järele ka õhkavat, aga uusi lahendusi aina lisandub.

Hiljuti on uudistesse jõudnud sellised nagu Apple Pay, Samsung Pay ja Google'i Android Pay. Nüüd lisandub neile LG Electronicsi arendatav teenus, "originaalse" nimega LG Pay.

Asjaosalised ei taha LG Payd veel laiemalt siiski tutvustada, ütlevad, et lähinädalatel jõuab üldsuse ette rohkem infot.

Hetkel toimib see ainult LG koduturul Lõuna-Koreas. Nende partnerid on Shinhan Card ja KB Kookmin Card, mis on suurimad krediitkaardifirmad riigis.

Veebis sahistatakse, et LG Pay ei toimigi iseseisvalt, vaid spetskaardiga. See polevat tavaline krediitkaart, vaid veidi taibukam isend, mis vahetab nutiseadmega andmeid. Ehk midagi eri kaarte ja digikuponge koondava Plastc'i stiilis.

Kui see on tõsi, kõlab see igatahes üllatavalt, sest mobiilimakse point on ju maksta lihtsalt nutiseadmega, ilma et peaks midagi lisaks kaasa võtma.

Lisakaardil oleks ka üks eelis. See muudaks LG Pay sobivaks praktiliselt igale nutiseadmele, kui suhtlus toimub Bluetoothi kaudu. Rivaalsüsteemid nõuavad ikkagi kindlaid nutiseadmeid ja üldiselt noid nõks kallimaid.

Nii või naa, hetkel USAs ja Lõuna-Koreas toimiv Samsung Pay on ruttu huvilisi leidnud. Juba miljon inimest koos, kes tahavad Samsung Galaxy nutiseadmetega m-makseid teha!