Six4Three juristid koostasid 2017. aastal dokumendi, milles on viidatud, et Facebookil olid erilised andmemüügilepingud näiteks Royal Bank of Canada ja Amazoniga. Näiteks lekkis vestlus, kus üks Facebooki töötajatest pakkus välja, et firmadele, mis kulutavad reklaamile alla 250 000 dollari aastas, ei tasuks arendamiseks vajalikele Facebooki rakendusliidestele laiendatud ligipääsu anda.

"Six4Three kogutud info on ainult osa sellest loost ning ilma kontekstita võib see olla väga eksitav," ütles Facebooki arendusplatvormide ja programmide juht Konstantinos Papamiltiadis.

Dokumentidele said eelmisel nädalal ligipääsu briti võimud, kes konfiskeerisid California kohtuorderi alusel salastatud dokumendid Six4Three juhi Ted Krameri käest, kui ta viibis ärireisil Ühendkuningriigis. Facebook kaebas Six4Three salastatud dokumentide avaldamise eest kohtusse.

Six4Three ja Facebooki kohtuasi on juba parajalt segane: Six4Three arendas bikiinipiltide otsimiseks mõeldud rakendust Pikini, mis tugines Facebooki rakendusliidesel ning selle võimekusel kasutada ka kasutajate sõprade andmeid. 2015. aastal Facebook aga kustutas privaatsussätete värskendamise käigus need load ära ning Pikinis pandi seetõttu kinni. Six4Three juhi Ted Krameri sõnul teadis Facebook juba 2012. aastal, et ligipääs sellele infole kaotatakse ära, kuid kutsus arendajaid sellegipoolest oma platvormile neid andmeid kasutama.

Facebooki esindajad ütlesid sel nädalal Londonis, et seoses üleminekuga arvutitelt mobiiliplatvormidele, kaaluti mitmeid ärimudeleid, sealhulgas rakendusliidestele ligipääsu maksustamist. Samas ütles Papamiltiadis, et Facebook ei ole kunagi ei kaudselt ega otseselt nõudnud arendajatelt infole ligipääsu saamiseks reklaami ostmist.

Dokumendid viitavad aga vastupidist - näiteks 2013. aastast pärinev katkend näitab vestlust Royal Bank of Canada ja Facebooki esindajate vahel, kus pank küsib, kas nende ligipääs rakendusliidesele ja isikuandmetele jääb samaks. Pärast reklaamilepingute kontrollimist ning suuremahuliste reklaamiostulepingute tuvastamist korraldasid Facebooki töötajad pangale rakendusliidesele laiendatud ligipääsu ning kinnitasid panga esindajatele, et nende andmetele ligipääsuga muudatusi ei ole.

Samast aastast lekkis veel teinegi vestlus, kus Facebooki töötajad arutasid omavahel Amazoniga pooleli olevaid läbirääkimisi, kust selgus, et valdavalt Facebook küll kärpis ligipääsu rakendusliidese andmetele, kuid Amazoniga seoses tuleb pidada kas "pettumust valmistav vestlus või pidada maha strateegiline vestlus, mis käsitleb laiemat kokkulepet".

Kui Facebook on siiani USA kongressile väitnud, et peale rakendusliidese muutust sai eritingimustel laiendatud ligipääsu 61 arendajat, siis dokument avaldab veel mitmed ettevõtted, mis kongressile esitatud nimekirjas ei olnud.