Kuid mõningad operatsioonisüsteemiuuendusega kaasnevad boonused pole kasutaja jaoks koheselt kättesaadavad ja mõningad magusamad palad on ka päris korralikult ära peidetud, kirjutab ajaveeb The Technorat.

Selles postituses tutvustan minu arvates kõige lahedamaid seadistusi, mis teevad iOS 7 kasutamise meeldivamaks ja panevad Androidi-kasutajaid kadestama.

Internetis levib kümneid või isegi sadu artikleid ja videosid, milles tutvustatakse iOS 7 varjatud palasid, mida saab kätte natuke seadistustes nokitsedes.

Uuem parem Siri

Häälkontrollprogrammi Siri on iOS 7 jaoks korralikult uuendatud, nüüd saab sellega otsida mitte ainult internetis, vaid ka Twitteris säutse ja ka pilte internetis. Kahjuks või õnneks kasutab Siri otsingusüsteemiks Bingi.

Veel üks uuendus on, et Siri saab aru nüüd rohkematest käskudest. Siri abil saab muuta iOS 7 seadistusi (näiteks WiFi ja Bluetoothi sisse- ja väljalülitamine), lasta Siril ette mängida kõneposti tulnud sõnumeid ja käskida Siril kellelegi helistada.

iOS 7-s on võimalik muuta ka Siri häält, see võib olla nii mehe häälega kui ka vaikimisi oleva naise häälega. Siri soo muutmiseks minge Settings => General => Siri => Voice Gender.

Sirile saab nüüd õpetada ka seda, kuidas hääldada mõnda nime või nimetust. Te ütlete Sirile mõne nime ja juhul kui ta hääldab seda valesti, siis ütlete Sirile, et seda nime ei hääldata nii.

Seejärel palub ta teil nime korrata, järgmisena peate valima kolmest variandist, kuidas hakkab Siri edaspidi ühte või teist nime hääldama.

Uued turvameetmed

TouchID-d pole kõikidel Apple'i seadmetel ning andmeid tuleb siis kaitsta võõraste eest vanamoodsal viisil, PIN-koodi abil.

Kui keegi sisestab üle kümne korra vale PIN-koodi, siis kogu telefoni mälus olev info kustub automaatselt. Selleks, et see enesehävituspomm valmis teha, tuleb minna Settings => General => Passcode lock => Erase Data.

See on päris hea meetod oma seadmes olevate andmete kaitseks, kuid iOS 7-s on siiski veel turvaauk, mis võimaldab PIN-koodi küsimisest mööda hiilida ja jõuda väga kergesti nendesamade andmeteni, mida te olete üritanud kaitsta.

Jälitamisest keeldumine

iOS jälgib ja salvestab kasutaja poolt külastatud veebilehti ja kasutatud rakendusi, et valida reklaame, mida siis näidatakse vastavalt reklaamijate arvates kasutaja huvidele.

Selleks, et iOS ei mängiks enam heategijat, võib jälitamise katkestada. Minge Settings => Privacy => Location Services => System Services =>Frequent Locations.

Kui see valik välja lülitada, siis iOS lõpetab teie veebisirvimisest logide pidamise ja selle kolmandatele osapooltele saatmise.

Blokeeri saabuvad kõned ja sõnumid

Nüüdsest saab tüütutelt ja ebameeldivatelt inimestelt tulevaid kõnesid ja sõnumeid blokeerida, nii et enam ei pea oma tuju rikkuma.

Teatud inimestelt tulevate sõnumite ja kõnede blokeerimiseks minge Settings => Messages => Blocked.

Sinna võite lisada kontakte, kellest te ei taha enam midagi kuulda.

Uuendatud kaamerarakendus

Nüüdsest võib iOS 7 kaamerarakenduses kasutada helireguleerimisnuppu kui kaamera katikunuppu (palun vabandust, fotograafid).

Seda nuppu all hoides teeb vanema telefoni kaamera kuni 3 pilti sekundis, iPhone 5s-i aga 10 pilti sekundis.

Üks suurimaid uuendusi iOS 7-s on see, et nüüd saab kaamerarakenduses filmimise ajal pinch-zoomida.

Kasutajaliidese kasutamine žestide abil

iOS 7 võimaldab kasutajal sisse lülitada Siri või siis liikuda ühest aknast teisse ning teha palju muudki isegi ekraani puutumata.

Selleks, et žestipõhine juhtimine sisse lülitada ja seda kasutama hakata, minge Settings => General => Accessibility => Switch Control.

Antud menüüs valige Switches ning sealt juba valige, milliseid žeste tahate kasutada, ning mida need siis peavad tähendama.

Isikupärase vibratsiooni loomine

Kas mäletate veel seda aega, kui kõige lõbusam meelelahutus mobiiltelefoniga oli oma isikupärase helina loomine?

iOS 7-ga on võimalik luua omapäraseid vibratsioone. Nüüd võite te iga helistaja jaoks luua individuaalse vibratsiooni, nii et te otseses mõttes saate tunda, kes teile helistab, kui telefon peaks olema kehale lähedal.

Vibratsiooni koostamise jaoks tehke järgmist: Settings => Sounds => Ringtone => Vibration => Custom. Avanenud aknas võite te ekraanile koputades ja sõrme peal hoides luua isikupärase vibratsiooni.

***

Kas sellest postitusest oli abi? Kas see pakkus piisavalt infot? Kirjutage oma arvamus kommentaaridesse. Kui te ehk teate veel mõnd lahedat iOS 7 varjatud pala, siis palun kirjutage sellest kommentaaridesse.