Sestap on kuidagi paslik, et kui Lady Gaga uus album veebi lekkis, siis mitte tavapärasel moel – et keegi isik lihtsalt kopeerib failid metsikusse metsikusse internetti –, vaid originaalsel ja seni ainulaadsel viisil.

Digiabilisega varustatud Amazoni kõlari Echo kasutajad avastasid nimelt, et kui anda seadmele häälkäsklus stiilis "play Joanne by Lady Gaga" ("esita Lady Gaga albumit Joanne"), siis saab kuulda pooleminutilisi lõike lauludest, mis ametlikult veel kuulatavad pole.

Sama võimalus puudus muusikateenustes Apple Music ja Spotify ning koguni Amazoni enda veebisaidil. Kuuldavasti toimis trikk ainult USA-s, kuni tootjad sellest teada said ja asja korda ajasid.

See on ilmekas näide selle kohta, kuidas tänapäeval ei maksa veebi üles laadida midagi, mida ei soovi avalikkuse ette tuua. Mida rohkem huvilisi, seda suurem tõenäosus paljastatud saada.

Lady Gaga uus album "Joanne" ilmub 21. oktoobril. Sellelt oli eelnevalt avalikkuse ette jõudnud esimene singel "Perfect Illusion".

N-ö lekete puhul jääb enamasti vastuseta, et kas see oli turundustrikk või tõesti õnnetu juhus, et mingi materjal avalikult kättesaadavaks muutus. Ka "Joanne'i" puhul jääb see küsimus lahtiseks. Aga kokkuvõttes vahet pole. Show must go on!