Kuidas tüütute tuttavate postitusi mitte näha, kui FB-sõprusest vabanemine või nende mittejälgimine tundub liiga ekstreemne, aga postitustest lihtsalt ülelibisemine, et algoritmid inimest ajapikku enam su seinale lisamise vääriliseks ei peaks, tundub liiga kaua aega nõudev?

Aitäh küsimast. Facebookil on selle jaoks nüüd nupp. Kui sektsioonis Home ehk oma üldseinal ringi vaatad, siis märkad, et iga võõra inimese loodud postituse juures leidub selle üleval paremal nurgas ekraaninupp, millele vajutades avaneb rippmenüü võimalike tegevustega.

Enamik menüüs leiduvatest käskudest on juba vanad tuttavad (salvesta link, peida postitus jt), aga hiljuti lisandus uus valik, mis on hetkel ülevalt kolmas.

Vaata kahest kuvatõmmisest loodud kollaaži:

kollaaž (ekraanitõmmised Facebookist)

See kannab nime "Snooze X for 30 days" ja see teeb täpselt seda, mida lubab: eemaldab inimese postitused su üldseinalt 30 päevaks. Kohe pärast selle valimist võid muidugi ka käsu tühistada (nupp Undo).

Vaigistamine toimib ka gruppide või FB-lehekülgede puhul.

Sotsiaalvõrgustik testis ajutise vaigistamise võimalust tänavuse aasta alguses, aga nüüd peaks see olema kättesaadav kõigile kasutajatele, nii brauseri- kui ka mobiilivariandis.