See aga ei tähenda, et FB käigushoidjad eesotsas kaasasutaja, tegevjuhi ja juhatuse esimehe Mark Zuckerbergiga saavad loorberitele puhkama jääda.

Alati on vaja mõelda näiteks sellele, kuidas nii uusi inimesi oma keskkonda meelitada kui ka seal kinni hoida. Ja siis muidugi jooksvad probleemid nagu libauudised ja mida nendega peale hakata, jne.

Zuckerberg postitas möödunud neljapäeval pika essee Facebooki tuleviku kohta. Pealkiri "Building Global Community" (e.k "Globaalse kogukonna ehitamine") viitab, et tal on mingi plaan. Kui aga süveneda, siis pole eriti arusaadav, MIS see oleks. Peale selle muidugi, et FB tahab olla ühiskonna "sotsiaalne selgroog".

Ega selle üle pikalt juurdlema ei pea. Facebookis on juba 1,8 miljardit kasutajat ja tuleb aina juurdegi – vähesed suudavad liitumisele "ei" öelda, kui enamik sõpru-tuttavaid ees ootamas.

Kõike olemasolevat tuleb aga rikkalikumas valikus ja tõhusamalt pakkuda. Ehk kõike senisest paremini teha. Nagu ikka.

Täpselt lubab Zuckerberg hea seista näiteks selle eest, et kasutajad ikka eelkõige nende riigile või territooriumile sobivat sisu näeks. See lõhnab muidugi veebitsensuuri järele, aga tsensuur ei kao täielikult kunagi ja kuna FB tahab Hiinaga sõbraks saada, peavad nad sisu rohkem tsenseerima nagunii.