Nimelt suutis Apple miljoneid iTunesi-kasutajaid vihastada sellega, et jagas neile megabändi U2 uut albumit "Songs of Innocence" umbes kuu aja jooksul tasuta. Üllatuskink sai teatavaks samal pressiüritusel.

U2 osutus paraku kutsumata külaliseks, millest ei saanud vabaneda. Kui Apple arvukate kaebuste tõttu rakenduse väljastas, mis "SoI" eemaldab, pidid osad ekstra vaeva nägema, et abivahend eesmärgi täidaks.

Moodne inimene lepib paljuga, aga mitte sellega, et keegi ütleb talle, mis tema digitaalsesse muusikakogusse kuuluda võib. "Ämbrisseastumine" oli seega suurem kui kaine mõistusega lugejale hetkel tunduda võib.

Igatahes, jama on tasapisi minevikku kadunud ja nüüd huvitab meid, et kui paljud albumit siis kuulasid?

Apple'i kõrgema astme juhtide hulka kuuluv Eddy Cue teatab, et "Songs of Innocence'i" tasuta jagamise perioodil kuulasid vähemalt üht selle pala tervelt 81 miljonit iTunesi kasutajat. 26 miljonit võtsid vastu aga terve albumi.

iTunes tegutseb alates 2003. aastast ja seni on selle kaudu U2 muusikat hankinud ainult 14 miljonit kasutajat. Nii et värsked arvud on suured ja kampaania asjaosaliste meelest tõenäoliselt igati õnnestunud.

"Songs of Innocence'i" enam Apple'i kaudu tasuta ei saa, aga kes pole veel küll saanud, võib haarata deluxe-variandi. Seal on lisamaterjale ja 10 lugu (4 uut ja 6 albumipalade erivariandid, peamiselt akustilised).