Paljusid huvitab kindlasti, et kui palju teenib siis hetkel tohutult populaarne mobiilimäng Pokémon Go, mis ilmus alles 5. juulil Androidi ja Apple'i nutiseadmetele ja maailma kohe tormijooksuga vallutas.

Äppide turgu uuriv rahvusvaheline ettevõte App Annie selgitab, et Go käive on hetkel 10 miljonit USA dollarit (8,95 miljonit eurot) päevas.

See pole kindlasti parim, mida Go suudab, kuna mäng on endiselt väga popp ja ametlikult allalaaditav alles ümmarguselt 40 riigis. Tootja Niantic lubas hiljuti laieneda kiiremas korras 200 turule (jah, see on suurem arv kui maailmas ametlikult riike).

App Annie väidab, et Pokémon Go ei ohusta siiski teisi hitt-mobiilimänge, sest nende (Mobile Strike'i, Candy Crushi ja Clash of Clansi jt) käibed ei ole märkimisväärselt muutunud.

Jääb üle ainult küsimus, et kes kui palju Go pealt teenib. Google ja Apple ehk äpipoodide pidajad vahendavad sissetulevat rahavoolu ja saavad sellest kolmandiku, esimene Androidi, teine iOS-i väljalaskelt.

Go arendaja/tootja on ameeriklaste Niantic, ettevõte sündis 2010. aastal Google'i-sisese idufirmana, millesse on raha investeerinud teiste hulgas Google, Nintendo ja The Pokémon Company

Lisaks peab osa raha liikuma kindlasti The Pokémon Company kontodele, mis taskukoletiste kui frantsiisi arendamiseks loodud on. Selle üks osanik on omakorda Nintendo, millele kuulub ligi kolmandik aktsiapakist.

Nii et kokkuvõttes teenivad Go pealt kindlasti vähemalt viis osapoolt - tähestikulises järjekorras Apple, Google, Niantic, Nintendo, The Pokémon Company.

Ilmselt pole kerge kõiki rikkaks teha. Kuigi Needham & Co analüütikud on juba ennustanud, et ainuüksi Apple teenib Go abil lähiaastatel 2,7 miljardit eurot.