"See on väga tõsine juhtum, mis mõjutab meie kõige olulisemat demokraatlikku institutsiooni. Valitsuse käsutuses oleva teabe põhjal arvame, et Venemaa vastutab selle tegevuse eest," ütles Norra välisminister Ine Eriksen Søreide.

Norra välisministeeriumi eilse teate kohaselt avastas Norra parlament ehk Storting 24. augustil, et tema e-posti süsteemidesse on sisse häkitud. Riiklikult tasandil asusid asja uurima riigi julgeoleku- ja luureteenistused.

Portaali Cyberscoop teatel olid Venemaa valitsuse heaks töötanud häkkerite ohvrite seas opositsiooniliste Tööparteri ja Keskerakonna liikmed.

Venemaa saatkond Washingtonis ei vastanud teisipäeval süüdistuse kommenteerimise palvele. Venemaa saatkond Oslos kahtles väidetes, nimetades neid "vastuvõetamatuks" ja "kahepoolsete suhete jaoks hävitavaks".

Venemaa ja Norra suhted on viimase kahe kuu jooksul pingelisemaks muutunud. Norra ametivõimud saatsid augustis välja Venemaa diplomaadi, kuna ta oli väidetavalt seotud spionaažijuhtumiga. Venemaa maksis kätte Norra diplomaadi väljasaatmisega päev hiljem. Kahe riigi vahel on tekkinud huvide konflikt ka Arktikas toimuva osas.