Nii mikroblogi kui ka meediaväljaande puhul on peamiseks kahtlusaluseks rühmitus, kes kutsub ennast Süüria elektrooniliseks armeeks, vahendab Kahvel.ee.

The New York Times väidab konkreetselt, et rünnakute taga olnud inimesed üritasid jätta vähemasti muljet, et tegu on mainitud rühmitusega. Sisenedes väljaande veebilehele, suunati kasutaja ümber rühmituse loodud saidile.

Lisaks praegusele juhtumile on sama grupp viimastel kuudel sooritanud rünnakuid teistegi meediaväljaannete nagu näiteks The Guardian ja The Washington Post vastu.

Hoolimata veebilehe maasolekust, otsustas New York Times ühe hiljutise rünnaku käigus jätkata artiklite avaldamist Facebooki vahendusel.

Rühmitus nimega Süüria elektrooniline armee on alates maikuust põhjustanud internetis palju pahameelt. Nende tegevus sai alguse kuulsate lauljate ning näitlejate kohta libauudiste avalikustamisega kõmusaitide Twitteri-kontode vahendusel.

Pärast väiksemaid rünnakuid mindi julgemaks ning uuteks ohvriteks valiti meediaväljaanded, kes kajastavad Süüria kodusõda.

Aprillis häkkis rühmitus Associated Pressi Twitteri-kontole, mille vahendusel edastati kahele miljonile konto jälgijale teade USA Valgele Majale tehtud rünnakust.

Säutsu peale reageeris USA börs ülikiirelt, lahvatades aktsiaturul suure segaduse. Tänaseni ei olda päris kindlad, kes on rühmituse taga.

Eeldatavasti on rühmitusel otsesed kontaktid Süüria praeguse valitsusega, kuid arvatavasti on neil ka riigiväliseid abilisi rünnakute toimepanekuks.

Süüria president Bashar al-Assad on kiitnud rühmituse tegemisi ning on väitnud, et nende poolt toimepandav on võrreldav reaalse füüsilise armeega.

Peagi ametist lahkuv USA Senati sisejulgeoleku juht Janet Napolitano rõhutas hiljutises sõnavõtus, et küberrünnakud ning küberkuritegevus üldiselt on tõsine probleem ning sellest tulenevaid ohte ja riske ei tohi alahinnata.

Napolitano sõnul ei ole praegu arendatud lahendused piisavad ning ta soovitab valitsusel kiiremas korras arendada uusi küberkaitsesüsteeme.

Sisejulgeoleku juhi väitel on reaalne võimalus, et USAd tabab lähiajal katastroofiliste tagajärgedega küberrünnak.

Ülaloleval fotol: uuritakse hiljutise rünnaku tagajärgi Korea tele- ja raadiokanalite grupi KBS vastu.