Praegu on kõik Instagrami ilmuvad pildid kronoloogilises järjestuses. Täpselt samas järjekorras, nagu kasutajad nad üles laevad, nad sinu pildiribas ka on. Keri tagasi kasvõi paar aastat ja sa leiad nad ikka samalt kohalt, samade tuttavate vanade piltide vahelt.

Instagram teatas nüüd aga, et sellele ülilihtsale süsteemile tuleb lõpp. Järgnevate kuude jooksul minnakse üle algoritmipõhisele piltide "serveerimisele." Kasutajad hakkavad oma pildivoos esmajärjekorras nägema neid fotosid, mille puhul Instagrami arvutused näitavad, et need võivad kasutajate jaoks kõige olulisemad olla.

See süsteem on pisut nagu Facebooki oma. Ka Facebook libistab algoritmi järgi sinu uudistevoo ülemisse otsa need lood, mida ta sinu huvide põhjal sulle tähtsaks peab.
Insta-algoritm arvestab seda, kelle pilte sa oled varem laikinud, kes on sinu pilte laikinud ja muudki rakendusesisest käitumist.

Väljavõte pressiteatest: "Instagram on kasvanud ja järjest raskem on kõigi fotode ja videotega järge pidada. See tähendab, et tihti ei näe sa neid postitusi, millest sa kõige rohkem hoolid.
Et sinu kogemust paremaks teha, hakkavad varsti pildid su voos ilmuma selles järjekorras, et kõige ees on need, mille puhul me usume, et need sulle enim korda lähevad."

Mida arvata?