Kes otsitulemuste voos meeldima hakanud pildil klõpsas, nägi seda suuremalt ja sai järgnevalt vajutada nuppu View Image, mis näitaski pilti ilma seda sisaldavale saidile minemata.

Kasutan meelega minevikuvormi, sest Google on View Image'i võimaluse äkitselt eemaldanud ja praeguse plaani järgi see ei tulegi tagasi.

Miks pildiotsing senisest veidi ebamugavamaks muutus? Asi on Google'i ja suure võimsa pildiagentuuri Getty Images kokkuleppes.

Getty esindajatele kirjeldatud pildivaatamise võimalus nimelt ei meeldinud, sest see edendab piraatlust, kuna inimesed ei pea hea kvaliteediga piltide nägemiseks enam veebikohti külastama, kus need asuvad.

Getty esitas siis Euroopa Liidule 2016. aastal selle kohta kaebuse ja saigi pärast Google'iga läbirääkimisi oma tahtmise. See on kasulik ka Google'ile, mis omandas mitmeks aastaks litsentsi oma toodetes Getty Imagesi pildipanka kuuluvaid pilte kasutada.

Google'i esindajad on kommenteerinud, et tegid seda tasakaalu nimel, et oma tahtmise saaksid nii kasutajad kui ka sisutootjad, sest mõlemate soovidega on vaja arvestada.

Pildiotsingust on kadunud ka pildipõhine otsing (Search by Image), küll aga saab endiselt pildipõhiselt otsida, kui pildifail Google Imagesi otsiribale asetada/sikutada.

Uudise koostamise hetkel toimib pildi vaatamine ilma seda sisaldavale saidile liikumata ka praegu, kui pildil otsitulemuste voos klõpsata ja selle suuremal variandil parema hiireklõpsuga avanevast menüüst View Image valida. Aga see pole muidugi päris nii mugav kui algne variant.