Kuna mitmed varasemad Windowsid eeotsas XP ja 7-ga olid ja on endiselt väga popid, aitas Microsoft uusima kiirele levimisele jõuliselt kaasa.

Esiteks said Windows 7, 8 või 8.1 omanikud või Windows Insideri programmi liikmed uue opsüsteemi tasuta, teiseks aitas MS omalt poolt jõuliselt kaasa, et veenda rahvast 10-le üle kolima.

Kuni selleni välja, et inimesed hakkasid veebis kurtma, et 10 laadib end ise arvutisse ning mõne väitel isegi püüab end ise vanema opsüsteemi toel paigaldada.

MS teatas ammu, et Windows 10 on tasuta allalaaditav aasta jooksul ja edasi muutub see ikkagi tasuliseks. Forte seda õigupoolest ei uskunud, sest kuigi tarkvara levis ruttu, on miljardi seadme koloniseerimisest veel asi kaugel.

Tundub aga, et Microsoft sõnu tasus uskuda. 29. juulil saab Windows 10 üheaastaseks ja pärast seda peab selle opsüsteemi hankimise eest maksma hakkama. Lootus tasuta jätkata on kadunud.

Hind sõltub konkreetsest väljalaskest, aga USA-s küsitakse Win 10 Home'i eest 119 dollarit. Meil siis eeldatavasti 120 eurot.

Windows 10 on aktiveeritud praeguseks 300 miljonis seadmes. Kui mõelda, et kolme aastaga tahab tootja miljardini jõuda (ehk siis põhimõtteliselt 333 mln aastas), siis on kõik ju väga kenasti "graafikus".

Tarkvara levik hakkab tõenäoliselt aeglustuma, sest kõik, kes tõesti väga tahavad, on Windows 10 juba hankinud. Aga küllap on Microsoftil teisigi trikke varuks, millega inimesi "üle meelitada". Alustades uutest tasuta pakkumistest kindla aja jooksul ja lõpetades jõuvõtete tugevdamisega.