Seni pidid sarja- ja filmifännid Netflixi külastama teatud tarkvaraliste abivahenditega, mis teenusepakkuja serverid ära petsid ja asukohaks mõnd lubatud piirkonda kuvasid.

Isegi Kuuba sai ligipääsu kõvasti enne meid, nimelt 2015. a veebruaris – riik, kus internetiühendus on pigem haruldane luksus kui midagi tavalist ja igapäevast.

Igatahes, nüüd siis võib iga huviline lihtsalt saidile netflix.com sisse logida või konto luua ning meelelahutuse silmadest sisse ajamine võib alata.

Nagu ikka, peab enda isiku kinnitama krediitkaardi või PayPali andmetega, isegi siis, kui valid esmalt kuuajalise tasuta kasutamisõiguse.

Tasub ka meelde tuletada, et kuutasu 8-12 eurot hakkab vastavalt tellitud paketile su valdusest kaduma igakuiselt, kui sa spetsiaalselt tellimust ei tühista. Mis on iseenesest muidugi kerge.

Siis märgid veel seadmed, mille vahendusel videoteenust nautima hakkad, ja kes kontot kasutavad, ning lähebki sõiduks.

Hetkeseisuga eestikeelseid subtiitreid pole. Küll aga saab osasid teoseid jälgida 4K resolutsiooniga, ka Netflix ise toodab ju taolist sisu. Nii et ultrakõrglahutuse võidukäik Eestis võib alata!

Mis sellest muutub?

Forte ennustab, et Netflixi tulekul on Eestile 2016. a neli mõju:

* suuremates linnades väheneb filmi- ja sarjapiraatlus (ehk siis igal pool, kus inimesed suudavad oma igakuistele kulutustele lisada kuni 12 eurot kuus) – SEDA JUHUL, kui sisuvalik ruttu kasvab;

* üldiselt kasvab 4K UHD telerite müük, sest need on odavamad kui veel mõne aasta eest ja nüüd on ka 4K sisu, mida vaadata;

* inimesed hakkavad seniste koduste internetiühenduste asemele uusi kiiremaid tellima, 10-15 Mbit/s asemel näiteks 50 Mbit/s – tõenäoliselt hakkavad kiiremaid ühendusi agressiivsemalt turundama ka internetipakkujad;

* mis kõige parem: kui juba "suur papa" Netflix julgeb Eestis tegutseda, siis mis enam teistelgi video- ja muu sisu striiminguteenustel üle jääb. Neid suuri on päris palju, kes meie kandist seni eemale hoiavad, eriti videoteenuste vallas.

Netflixi menüü on riigiti ka väga erinev, mis sõltub levituslepingutest ja üldse regionaalpoliitikast. Eks saame näha, kui rikkalik saab olema Eesti Netflixi valik ja kas eestimaalased sellega rahule jäävad.

Esialgu on valik pigem kesine, nagu enamikes Netflixides peale USA oma. Isegi Soome valikule jääb meie variant alla. Näiteks õudukate lahtris on ainult umbes 25 filmi. Aga eks see ole alles algus!