Kui tõrked esinevad, siis soovitab ameti analüütik Anto Veldre paigaldada uusim versioon ID-kaardi tarkvarast, mis seadistab ka uuenenud Chrome’i digiallkirjastamist toetama.

"Kui see samm allkirjastamist korda ei tee, siis soovitan kasutada digiallkirjastamiseks alternatiivset internetilehitsejat - kas Internet Explorerit või Mozilla Firefoxi," lausus Veldre.

Abi võib küsida nii oma IT-osakonnalt, kui tegu on asutuse arvutiga, või ID-kaardi abiliinilt 1777.

Toimiv alternatiiv on ka mobiil-ID kasutamine, mille puhul veebilehitseja tehnilised eripärad rolli ei mängi.

Häired tulenevad tõigast, et Google avalikustab lähipäevil oma veebilehitseja Chrome'i versiooni 42. Selles muudab Google viisi, kuidas Chrome'i internetilehitseja ID-kaardiga suhtleb.

Kui sind huvitab, mis täpselt ID-kaardi tarkvaras muutub, loe pikemalt RIA blogist. Viska kindlasti RIA soovitustele pilk peale, kui arendad ID-kaardi toega veebisüsteeme või firma või asutuse töölahendused sõltuvad konkreetsest tarkvara versioonist.

Veebiarendajatele tööd juurde

Chrome'i versioonis 42 on võib-olla isegi veel mastaapsem uuendus, mis ei puuduta küll lõppkasutajaid, küll aga veebiteenuste arendajaid. Zone.ee blogi hoiatab, et muudatus võib tuua lausa #shapokalüpsise.

See puudutab neid veebiarendajaid, kes vastavad jaatavalt kolmele küsimusele:

  • Kas su sertifikaat on signeeritud SHA-1 algoritmiga?
  • Kas su sertifikaat aegub pärast 2015. aasta detsembrit?
  • Kas soovid, et Chrome kasutajad peavad su saiti turvaliseks?

Põhjus on selles, krüptoloogilisest vaatevinklist on SHA-1 algoritm oma realiseerimistähtaja ületanud ja muutunud ebaturvaliseks, mida Google nüüd sunnib välja vahetama. Loe lähemalt Zone.ee blogist.