See on lihtsalt öelduna võrguteenuste kogum, mis lihtsustab interneti teel andmeid vahetavate seadmete laialdasemat kasutuselevõttu.

"Asjade interneti sideteenuse pakkujad on praegu enamasti operaatorid, kelle teenused ei ole piisavalt skaleeritavad. Startup'id ja arendajad otsivad aga kiiret ja turvalist lahendust," lausus Soracomi tegevjuht Ken Tamagawa, kelle majandusajakiri Forbes valis 2016. aastal Jaapani kolme parima CEO sekka.

Asjade internet on üks suurema potentsiaaliga moodsa tehnoloogia valdkondi. Tark kodu, kiipidega varustatud farmiloomad ning kaugeltjuhitav elektroonika on juba tänane päev, peatselt ennustatakse ka näiteks luksusrõivaste ühendamist internetiga.

"Jaapanis on tarku seadmeid ühendavad spetsiaalsed SIM-kaardid lisaks tavatehnikale näiteks farmiloomadel, tänavavalgustusel ja prügikonteineritel, et edastada infot seadme omanikule või teenusepakkujale.

Farmipidaja teab karjaloomade asukohta ja terviseseisundit, samas jäätmekäitlejal on ülevaade, millise konteineri juures on vajadust peatuda," selgitas Soracomi eestlannast turundus- ja äriarenduse direktor Sandra Roosna.

Kaugeltjuhitavad seadmed vajavad SIM-kaarti, mida toodetakse erinevates mõõtudes. Erinevalt tavaoperaatoritest on Soracomi SIM-kaardid välja töötatud vastavalt eriseadmete spetsiifikale, mitte lähtudes tavatelefonide klassikalisest formaadist.

Mugavad rakendused ja veebikonsool võimaldavad reaalajas SIM-kaardi teel ka soovitud seadme aktiveerimist või desaktiveerimist, juhtimist, asukoha tuvastamist, andmete turvalist vahetamist, salvestamist, visualiseerimist jm.

Selleks, et asjade internet jõuaks aga laiemasse kasutusse, on vaja ka vastavaid võrguteenuseid. Eelmisel aastal Forbesi ja TechCrunchi poolt erikategooriates auhinnatud Soracom ongi loonud turvalise taskukohase pilveteenusel põhineva platvormi, mis toob lahenduse senistele asjade interneti kasutusele võtmisega seotud takistustele.

Ettevõte kasutab ainulaadset protokollide konverterit andmete edastamiseks, mis tagab madalamad teenustasud. Teenuse kasutuselevõtmine on tehtud ülimalt mugavaks ning selleks ei pea isegi kodust ega kontorist lahkuma.

SIM-i saab tellida näiteks Amazonist või otse Soracomi veebilehelt ning aktiveerida teenuse ilma siduva lepinguta ja vaid mõne klikiga.

Jaapani IoT-ettevõtte Euroopa turgudele laienemist juhtiv Sandra Roosna on varasemalt juhtinud AS Sertifitseerimiskeskuses ekspordiosakonda ning on Eesti e-Riigi Akadeemias elektroonilise identiteedi välisekspert. Soracomi Euroopasse laienemine tehti teatavaks Barcelonas toimuval suurel mobiilimessil Mobile World Congress.