Vastne jailbreak on nimetatud vastavalt tegijatele selle taga Evasion7-ks; antud märksõnaga leiab selle kohta infot ka internetist, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Apple on tuntud oma kasutajasõbralike, kuid samas suletud operatsioonisüsteemide poolest. Seda uudisväärsem on teade, kui mõni tarkpea on jagu saanud suurkorporatsiooni pingutustest ja vastuseisust.

Õunafirma opsüsteemi püütakse lahti muukida valdavalt kolmel põhjusel. Esiteks muidugi, et oma telefoni (või tahvli) tarkvara ja kasutajaliidest mudida endale käepärasemaks või tuunida enda jaoks sobivamaks nutiseadme raudvara tegevust.

Teiseks võivad tarkvaragurmaanid ja muidu vabameelsed niimoodi laadida oma seadmesse rakendusi, mis erinevatel põhjustel Apple'i AppStore'i lettidele pole jõudnud.

Kolmandaks ning võib-olla ehk kõige olulisemaks aga on ligipääs erinevatele põhjatutele piraattarkvara-allikatele ning laadida oma kandilisse nutisõpra kvaliteetseid rakendusi ilma sentigi maksmata.

Seda enam, et Evasioni rakendusega tuleb kaasa otseühendus piraattarkvarale spetsialiseerunud portaalile TaiG (mis on paraku hiinakeelne).

Evad3rs ise aga on väidetavasti igasuguse piraatluse vastu ja kuuldavasti üritatakse praegu hiina piraadipealikuid ümber kasvatada.

Okasteta roose pole siiski olemas ning juba on selgunud terve hulk ametlikult aktsepteeritud rakendusi, mis värske jailbreakiga seadmes tööle ei hakka.

Neile, kes aga ei suuda enam kuidagi vastu panna soovile oma iSeade Apple'i ahelatest vabastada, pakutakse netis üksikasjalikke kirjeldusi ja videosid, kuidas Evasion7't rakendada.

Ülaloleval fotol: telefonid opsüsteemidega iOS 7 (vasakul) ja 6 (paremal)