Forte tutvustab igal nädalal uue "Puhata ja mängida" sisu ja tegi kolme mängulise noore mehega kunagi ka tutvustava intervjuu (vt lõpulingid).

Nüüd on neil valminud aga esimene videoülevaade (raadio ju pildi edastamist ei võimalda), kus Rein Zobel räägib teosest "XCOM".

Vaadake videotutvustust ja lugege kohe selle järel meie väikest intervjuud, et miks ja kuidas.

Miks sidusite videotutvustused just "Puhata ja mängida" saate, mitte saidi või iPadi-variandiga? Kõik kolm põhitegijat on ju seotud nii ajakirja kui ka saatega.

Martin: Hoolimata tegijate kattumisest on tegu siiski kahe täiesti erineva asjaga. "Puhata ja mängida" videolood ei hakka ilmuma kindlal ajal ja nende valmimine on võrdelises sõltuvuses tegijate viitsimisega.

Rein: Just.

Kas on juba mingi plaan, kui tihti uusi videotutvustusi välja tuua?

Rein: Päris iganädalaselt esialgu küll mitte, ideaalis paar tükki kuus. Veebisaade on regulaarne, videosid teeme juurde eelkõige siis, kui midagi uut ja huvitavat (või miks ka mitte vana ja huvitavat) näidata tahame.

Martin: Plaan on see, et raudkindlat plaani pole. Aga mõned ideed juba on, millest edaspidi videolugusid teha.

Rainer: Eks see jah, saab sõltuma ajaressursist, video tegemine on paras investeering, aga kindlasti katsume mõned südamelähedased mängud ette võtta.

Kas olete plaaninud edaspidi esineda klippides ka koos, mitte pelgalt ühekaupa? Esimene klipp on ainult Rein Zobelilt.

Martin: Rein lihtsalt võttis kätte ja tegi asja ära. Aga muidu, kindlasti võivad mitme inimese kommentaaridega tutvustused olla lõbusamad, kuid kas selliste asjadeni jõuame, seda näitab ainult aeg.

Rein: Kindlasti ei ole tegu minu sooloprojektiga. Loodetavasti kuuleb tulevastes videodes meid kõiki erinevates kombinatsioonides.

Rainer: Kindlasti saavad olema klipid kus kõik eraldi ja kus me mitmekesi ja ka mõned külalisesinejad. Ma olen vist ühe saates tehtud kihlveo kaotamise tõttu võlgu tantsuvideo "Just Dance 4"-st jms.

Kas tulekul on ka klipid, mis on mänguteemalised, aga mitte tingimata ühest mängust? See annaks senisele podcasti-projektile visuaalse mõõtme.

Martin: Kõike võib juhtuda, kuid esimese hooga selline asi kindlasti prioriteediks pole.

Rein: Kui mänguvideodega ennast mugavamalt tunneme ja nende vastu huvi on, tahaks millalgi kaamera ka kätte võtta. Näiteks, kui välja tuleb Nintendo Wii U konsool.

Rainer: Tervet podcasti videoformaati teha oleks natuke liiga ajakulukas meie ressursse arvestades, aga kindlasti plaanime teha mõned põnevamad ülevaated näiteks jah, tulevatest või retrokonsoolidest. Kui nüüd vaid mu salvestamist lubav USB-vidin kohale jõuaks.

"Puhata ja mängida" kirjeldamiseks on kasutatud nii termineid raadiosaade kui ka netisaade (podcast). Kumba ise eelistate?

Martin: Lihtsalt öeldes on podcast internetist allalaaditav, mitte raadiost kuulatav, täpselt nagu "Puhata ja mängida". Lisaks on podcasti formaat paindlikum, sest saade võib kesta alla tunni või võib kesta ka poolteist tundi, raadiosaadatel enamasti sellist vabadust pole.

Raadio all pean hetkel silmas raadiolainetel levivat raadiot, kus on kindel saatekava, näiteks Vikerraadio. Aga eks see vahe ongi tegelikult segane, ka ERRis saated muunduvad, algselt on näiteks "Olukorrast riigis" raadiosaade, aga pärast saab sellest R2 lehel podcast, kuigi saade on täpselt sama.

Aga Raadio 1 asjad lähevad küll enam-vähem kindlal ajal üles, kuid ainult allalaadimiseks.