"Instagrami suur eesmärk on inimesteni tuua need inimesed ja asjad, mis neile päriselt korda lähevad. Ilmselt teab igaüks meist, et inimsuhted muutuvad ja arenevad ajas," kirjutasid ettevõtte esindajad uuendust tutvustavas tekstis. "Me tahame lihtsamaks muuta jälgitavate kontode haldamise, et see peegeldaks paremini su praeguseid tutvusi ja huvisid."

Praktiliselt tähendab see seda, et jälgitavate inimeste vaates (Following), on võimalik näha neid kasutajaid, kelle sisu sulle enim näidatakse ning ka neid, kelle sotsiaalmeediasse pandu sind peaaegu kunagi ei huvita. Samast vaatest saad kiirelt nende jälgimise lõpetada või nende postitused vaigistada.

Hetkel tegeleb ettevõte uuenduste välja laskmisega, kuid nende kohale jõudmise aeg võib varieeruda. Sotsiaalmeediast ja foorumitest lähtuva info puhul tundub, et esimesena jõuab uuendus iPhone'i kasutajateni, mitmed Android seadmete omanikud (sh siinkirjutaja) ei ole uuendust oma telefoni veel saanud.

Lisaks enimnäidatud ja mittepopulaarsete kasutajate filtrile on Instagram samas vaates hiljuti veel täiendusi teinud, näiteks on võimalik kasutajaid sorteerida hetke järgi, mil neid jälgima hakkasid. Nii saad vaadata, kes oli esimene ja viimane inimene, kes su Instagrami-voo vääriliseks osutus.

Uus funktsioon on osa Facebooki ja Instagrami omaniku Mark Zuckerbergi suuremast plaanist liikuda nn digitaalselt külaväljakult, kus sotsiaalmeedias võtab sõna palju inimesi ja firmasid, digitaalse elutoa suunas, kuhu koondub see, mis inimesele eriliselt huvi pakub ning inimesed, kes talle korda võiksid minna. Sellest, milline võiks Zuckerbergi hinnangul välja näha tuleviku sotsiaalmeedia, saad pikemalt lugeda SIIT.