Uuendus muutis piltide esitamise korda - selle asemel, et libistada pilte kronoloogilises järjestuses ülevalt alla, pidid kasutajad nüüd pilte vaatama vasakult paremale, sarnaselt praegusele nn lugude vaatamise süsteemile.

Seejuures oli esialgu näha vaid pildi lisaja kasutajanimi ning pilt ise, pildi pealkirja, meeldimiste arvu ning kommentaare sai näha vaid pildile eraldi klõpsates.

Instagram ütles Techcrunchile, et tegemist oli veaga ning nad ei kavatsenud alles arenduses olevat süsteemi veel kõikide kasutajateni tuua. "Vea tõttu muutus täna mõningate inimeste ajajoon. Me parandasime vea kiiresti ning praeguseks peaks kõik olema taas korras. Vabandame tekkinud segaduste pärast," ütles Instagrami esindaja, tõdedes, et tegemist on sama süsteemiga, mis neil arenduses on.

Instagrami juht Adam Mosseri lisas Twitteri vahendusel, et nad soovisid uuendust testida vaid väikese hulga inimeste peal, kuid vea tõttu sai sellest osa palju rohkem inimesi.

Kuna üldine tagasiside Instagrami uuendusele oli ülinegatiivne, mõtlevad firma otsustajad tõenäoliselt tõsiselt järele enne kui sellise ajajooneversiooni uuesti kasutajateni toovad.