Esimesena jagas uudist arendaja Jane Manchun Wong, kes leidis vastavasisulise koodi Instagrami testrakendusest. Ta jagas ka muudatusega kaasas olnud rakendusepoolset kirjeldust, milles öeldi, et äpiloojate jaoks on oluline, et inimesed keskenduks sisule, mitte sellele, kui paljud inimesed sellele "laigi" jätnud on.

Instagram kinnitas muudatuse mõttega mängimist ka TechCrunchile, kes ettevõttelt selle kohta päris. "Hetkel ei ole meil seda funktsiooni küll avalikul testimisel, kuid me tegeleme pidevalt sellega, et Instagramis tekkivat survet vähendada," ütles ettevõtte esindaja ning tõdes, et praegu on selline versioon rakendusest olemas vaid majasisese prototüübina.

Wongi kogutud info põhjal selgus, et edaspidi näidataks vaid seda, kes pildile "laigi" jätnud on, kuid lõplikku pildi fännide arvu näeb vaid pildiomanik ise. Samal ajal jääks aga jätkuvalt nähtavaks jälgijate arvud, seega oleks võimalik selle põhjal mingil määral inimese "populaarsusest" siiski pilt ette saada. "Laikidel" põhinevad iludusvõistlused kaoks aga Instagramist igaveseks.