„Teatan uhkusega, et me anname välja Harmony OS 2.0, mille eesmärgiks on ellu viia kõiki stsenaariume meie ökosüsteemis," sõnas Huawei tarbijatoodete juht Richard Yu Hiina linnas Dongguanis toimuval konverentsil.

Ta tõi näiteid, mis viitasid sellele, et sama platvorm tuleb kasutusele nii nutikellades, mobiilides, nutikodu lahendustes kui autode multimeediasüsteemides. Platvormi arendajatele mõeldud beetaversioon Smart TV, kellade ja kõrvaklappide jaoks avalikustatakse täna ning mobiilitelefonide jaoks detsembris.

„Nii et nähtavasti näeme juba järgmisel aastal esimesi mobiile HarmonyOS platvormiga," rääkis Yu.

Huawei oli platvormi eelversiooni versiooninumbriga 1.0 välja lasknud eelmisel aastal, kuid mobiilides kasutamiseste ei olnud toona veel otseselt juttu.

Richard Yu väitis, et Google Play asemel loodud Huawei äpipoel HMS on hetkel 490 miljonit aktiivset kasutajat, kellele on kättesaadavaks tehtud 96 000 äppi.

Huaweil on USA sankstioonide tõttu keelatud kasutada Google'i loodud tasulisi mobiiliplatvorme ja äpipoodi. Seetõttu kasutab ta vabavaralist Androidi ning oma äpipoodi nimega HMS.

Eile teatasid Samsung ja LG, et on sanktsioonide pärast sunnitud loobuma displeide müügist Huawei mobiilidele alates 15. septembrist.

Huawei esindaja ütles seda uudist kommebnteerides Fortele, et "Huawei on loonud mitmekesise tarnijate võrgustiku, mis ei sõltu konkreetsetest tarnijatest. Meil on tehnoloogiline lahendus ekraanide tagamiseks ja jätkame koostööd tarnijatega, et pakkuda tarbijatele paremaid tooteid ja teenuseid".