Zhengfei ütles Prantsusmaa väljaandele Le Point, et uus operatsioonisüsteem on arendamisel ning selle nimeks on Hong Meng OS. Ühe esimese asjana viitas Huawei juht operatsioonisüsteemist rääkides Hiina väljaande GlobalTimes-i raportile, mille kohaselt on hiinlaste loodud operatsioonisüsteem 60 protsenti kiirem kui tavaline Android.

Peale selle ütles Zhengfei, et uus operatsioonisüsteem on loodud just tulevikku silmas pidades. Selle abiga saab ühendada eri tüüpi seadmeid, näiteks telefone, autosid, andmekeskuseid ja teisi 5G võrguga tulevaid "asjade internetti" ühenduvaid tooteid. Selline platvormiülesus on kooskõlas ka Huawei 5G arendusplaanidega ning võimaldab loodavatesse võrkudesse ka mitmeid eriilmelisi seadmeid pakkuda.

Samas tõdes Hiina elektroonikahiiu juht, et uuel operatsioonisüsteemil on ka omad miinused. Näiteks puudub sellel ligipääs Google'i rakendustepoele, mis tähendab, et Huawei klientide tulevikuvalikud saavad rakenduste vallas olema oluliselt piiratumad. Zhengfei sõnul tegeletakse küll probleemile lahenduse otsimisega, kuid midagi täpsemat sellel suunal hetkel plaanis pole. Ilmselt võib oodata, et ettevõte on arendamas enda rakendustepoodi.

Kui siiani oli Huawei enda operatsioonisüsteemi arendamine poolavalik, siis Zhengfei kommentaarid tähendavad vähemalt üht - kuigi president Trump on viidanud, et USA ettevõtted võivad taas hakata Huaweiga äri tegema, on hiinlastel nüüdseks tulevaste sarnaste halbade üllatuste tarvis üks trump tagataskus.