Kuna selle tootjad ei avanud serverituge kohe paljudes riikides, siis pidi eestimaalane seni pokémonijahi alustamist kannatamatult ootama, või leidma keelatud tarkvaralisi nippe asukohapiirangust möödahiilimiseks.

Veebis on kõmutatud, et kes alguses piraatkoopia valis, peab ametlikule üle kolides kõike nullist alustama. Siiski leidub teadjaid, kes ütlevad, et vähemalt enda omaks tehtud elukad kaduma ei lähe, sest need on seotud Google'i kontoga. Mis gym'idest saab, on iseküsimus.

Piraatversiooni proovinud kinnitavad rõõmuga, et serveriühendus muutub legaalsele koopiale kolides oluliselt paremaks. Ühenduse mittesaamise või katkemise probleem jääb minevikku, võrguviivitus ka.

Pokémon Go muutus täna ehk 16. juulil kättesaadavaks üllatavalt paljudes riikides:

Austria, Belgia, Bulgaaria, Eesti, Holland, Horvaatia, Iirimaa, Island, Kreeka, Küpros, Leedu, Luksemburg, Läti, Malta, Norra, Poola, Rootsi, Rumeenia, Slovakkia, Sloveenia, Soome, Šveits, Taani, Tšehhi, Ungari.

Seni oli šedööver saadaval vaid kaheksas riigis:

* alates 5. juulist Austraalias ja Uus-Meremaal,
* alates 7. juulist USA-s,
* alates 13. juulist Saksamaal,
* alates 14. juulist Ühendkuningriigis,
* alates 15. juulist Hispaanias, Portugalis ja Itaalias.

Tore näha, et Poke-eestvedajad Forte uudistele nii kiiresti reageerivad. Alles eile õhtul kirjutasin ja täna kell 12 avaldasin uudise, et Nintendo võiks teost rohkemates riikides ametlikult levitada, mitte lihtsalt piraatidega võidelda, mis on tulutu tegevus. Ja paar tundi hiljem selgus, et ongi aardejaht Eestis ametlikult käivitunud.