Pettusega seotud veebikohti on vahel siiski päris kerge ära tunda: isegi kui need näiteks tuntud firma või panga kodulehte meenutavad, oleks nagu midagi puudu ja üldmulje on kuidagi kahtlane. Ja turvatud https-aadressi asemel on miskipärast järsku http.

Google'i andmetel suudavad edukaimad petutrikid tervelt 45% kasutajatest-külastajatest õnge võtta ja neilt isikuandmeid röövida. Vähim edukad aga on siiski üsna ohtlikud ja tõmbavad haneks umbes 3% "sihtgrupist".

Google'i värske uuring nimetab veebipetturite peamiste kodumaadena selliseid toredaid paiku nagu Hiina, Elevandiluurannik, Lõuna-Aafrika, Malaisia ja Nigeeria.

Ja nad töötavad ruttu: kui isikuandmed käes, minnakse nendega seotud veebikontode kallale juba lähima poole tunni jooksul.

Enamus ülevõetud kontodest on kasutusel põrguliku tsükli jätkamiseks: saadavad välja e-kirju, kus palutakse pangaülekandeid või pakutakse linke pahavaraga laetud saitidele.

Google soovitab parima kaitselahendusena 2-astmelist sisselogimist kasutada ja mitte vastata sõnumitele, mis paluvad isikuandmeid saata.