Äpp laseb blokeerida või kinnitada ka laste allalaaditavaid rakendusi. “Kindlasti ei peaks lapse iga tegevuse järgi nuhkima, aga see rakendus annab nädala või kuu kaupa üldise ülevaate, millele laps aega kulutab, ning aitab siis otsustada, kas see on mõistlik,” ütleb Tele2 tootedirektor Katrin Aron.

Mobiilieksperdi sõnul võib liigne nutiseadmete kasutamine tekitada nii tähelepanu- kui ka sotsiaalseid häireid ning raskendada magamajäämist.

“Kui liiga palju aega ekraani taga istuda, siis ei jää lastel ega ka täiskasvanutel lihtsalt aega muudeks asjadeks nagu mängimine, õppimine, suhtlemine või magamine. Vanem võiks algatuseks endal sõltuvusilminguid testida ning laadida alla äpi, mis loeb igapäevast netikasutuse aega,” lisab Aron.

Family Link on tasuta allalaaditav, aga hetkel saadaval ainult USAs. Äpp on piiratult kasutatav ka iPhone’iga.

Äpid, mis võimaldavad nutiseadet kontrollida

Seniks kui Google’i uus äpp pole Euroopas saadaval, võiks proovida teisi rakendusi, mis Eestis juba toimivad.

Find My Kids – GPS võimaldab lapse asukohta jälgida. Kvaliteetne rakendus, mille allalaadimine on tasuta, kuid teenuse kasutamise eest tuleb maksta.

Family Tracker – kuvab kõiki lähedasi, kes on eelnevalt andnud loa oma asukoha jagamiseks. Äppi on lisatud sõnumirakendus, mis kuvab teavitusi. Kui inimene sõnumit ignoreerib, saab panna telefoni valjult üürgama.

Moment Family – annab ülevaate, mitu korda päevas, milliseid äppe ja üldiselt kui kaua seadet kasutatakse. Saab seada päevalimiidi ning lülitada seadmed näiteks pere õhtusöögi ajaks välja.