Go oskab sisu lausa 28 keeles ette lugeda ja seda kuulnud muljetavad, et arvutihääl olla meeldivalt inimliku kõlaga.

Kuna äpp on optimeeritud võimalikult vähe andmesidet ja nutiseadet kurnama – arenevate turgude värk ikkagi –, siis toimib see isegi 2G võrgus.

Ettelugemisvõimalust hoiab käigus tehisintellekt, mis esmalt valib, et mis veebilehe sisust piisavalt tähtis on, et seda üldse ette lugeda. Näiteks toiduretsepti puhul jätab sissejuhatava teksti vahele.

Äpp näitab nutiseadme ekraanil etteloetavat teksti ja tõstab esile selle sõna, mida parajasti laseb ette lugeda. See võimaldab nii tekstis järge pidada kui ka paremini keelt omandada.

Google'i esindaja märkis ettelugemisfunktsiooni esitlusel Indias, et tehnoloogiahiid soovib lisada uudse võimaluse tulevikus ka oma teistele (tarkvara)toodetele. Hetkel saab sellest osa aga äpis Google Go.

Go on üks rakendustest, mida võib kohata eelpaigaldatud kujul enamikes, kui mitte kõigis Androidi telefonides. Seda prooviks käivitades ma ettelugemise funktsiooni aga ei leidnud. Eesti ei ole ilmselt Google'i jaoks piisavalt arengumaa, et seda pakkuda.

Üks põhjus ettelugemist just arenevatel turgudel pakkuda on see, et seal on kasutusel palju tänases mõistes väikese ekraaniga seadmeid (mitte viie-kuuetollise ekraaniga nagu meil kombeks).

ekraanitõmmis