Veebis ringleb info, et plaan on otsingule mitte ainult vastuseid pakkuda, vaid tulemustelehe algusesse paigutatud klipp automaatselt käima panna – see, mis kuvatakse otsitulemustest voost paremal, nn üldinfopaneelil.

Kõiki see ei häiri ja igal otsingul pole vastuste hulgas klippe, aga üldiselt on autoplay pigem halb. Sait Mashable nimetab autoplay-videosid koguni neil päevil vihatuimaks asjaks internetis. Mine tea, mida sa parajasti otsid ega taha, et läheduses viibijad selle kohta tingimata aimu saaksid.

Nagu ka osades teistes veebikeskkondades, jooksevad klipid hääletult, alles neil klõpsamine lülitab heli sisse. Ka jooksevad videod ise ainult korra. See on muidugi positiivne.

Test hõlmab praegu lauaarvutikasutajaid ja toimub ainult vähestes riikides. Testimist on märgatud näiteks USA-s, Ühendkuningriigis ja Kanadas.

Google'i esindaja kinnitab, et selline test tõesti toimub, aga pole kindel, et see lõpuks kasutusele võetakse. Otsimootori arendamisel toimub pidevalt igasuguseid katsetamisi, mis ei tähenda meie (lõppkasutajate) jaoks tingimata palju.

Google saaks "isesõitvate" klippide näol ilmselt uue võimaluse reklaamiraha koguda. Raha teenimine on ju vaatamiskordadega seotud, isegi kui video ise käivitub ja keegi ei vaatagi.