Loomulikult oli Zuckerberg korralikult ette valmistunud ja terane Associated Pressi piltnik Andrew Harnik suutis hetkel, kui ütluste andmisesse paus tehti, hr Zuckerbergi märkmetest kiire klõpsu teha.

Zuckerbergil oli kaasas paks mapp märkmetega, kuhu ta oli endale teemade kaupa täpselt kirja pannud, millest ta senaatoritele räägib ja mis ta põhilisemad jutupunktid on (pildil klõpsates avaneb suurem vaade):

Üks huvitavaid teemasid tema paberil on vastutuse võtmine, kus tal on kirjas: "Peaksin inimesi CA pärast vallandama? Asi on selles, kuidas me platvormi disainisime. See oli minu kohustus. Ma ei kavatse kedagi teist selles süüdistada". Enda tagasiastumises ta ka mõtet ei näe, sest vajalikud sammud olukorra lahendamisel on juba astutud.

Zuckerberg käis eile oodatult aru andmas, mis oli Facebooki roll hiljutises Cambridge Analytica andmelekke skandaalis, millega sotsiaalvõrgustikust lekkis praegustel andmetel 87 miljoni kasutajate andmed.

Tema ülekuulamine USA senati erikomisjonide liikmete poolt kestis umbes viis tundi ja algas Zuckerbergi vabandusega, et Facebook ei ole teinud piisavalt head tööd oma kasutajate kaitsmisel ega sotsiaalvõrgustiku ühiskondliku mõju teadvustamisega.

Tegevjuht vastas ka senaatorite paljudele teravatele küsimustele, alates sellest kas Facebook on monopoliseisus, lõpetades sellega, kas ta näeb kunagi seda ka tasulise teenusena, vahendab The Verge.

Zuckerberg selgitas muu hulgas viise, kuidas Facebook kasutajate andmeid kogub ja vaateid, kas ja kuidas tulevikus internetifirmasid reguleerida. Ta tunnistas ka Facebookiga seostuvaid üldtuntud murekohti, nagu vihakõne ja võltsuudiste levik.