Kirjutada pole paljust, sest tegelikult on PaRappa lihvitud versioonis sisu vähem kui mõne tänase suurema mängu minimängus – kestab see umbes tund aega.

Enamaks jagub räppimist vaid siis, kui plaanitakse taasläbida, alternatiivseid taustu kuulata ning kõrgemaid reitinguid ja skoore püüda, aga selleks pole eriti põhjust.

Mängur leiab siit kuus laulu/räpplugu ehk siis kuus taset, mille käigus tegelaskujud ekraanil laulvalt räägivad (räpilood jutustavad nii autosõidueksami sooritamisest, koogiküpsetamisest kui ka soovist kiiresti WC-sse pääseda, puändiks haarav motivatsioonilauluke) ning mänguri ülesandeks on samal ajal ekraanil näidatavatele nupukombinatsioonidele (standardnupud ning R1 ja L1) räpirütmis pihta saada.

Parappa the Rapper Remastered (ekraanitõmmis)

Sõrmeosavust hindavaid reitinguid on 4, ebaõnnestumise korral jääb laul pooleli ja alustatakse nullist. See on väga lihtsakoeline mängumehaanika, mida õpetatakse sobivalt minimalistliku tutoriali abil.

Keerukus on ebaühtlane (see tõuseb järsult neljandast laulust, mitmete laulude puhul tundub võimatu mängule meelepäraselt osav olla), “kuldse” momendi tabamine osutub kurjemaks väljakutseks kui ta olema peaks.

Mõne suurema pildiviivitusega moodsa teleriga võib see lausvõimatuks osutuda, aga isegi arvustamisel kasutatud teleri mängurežiimis esines momente, mil mäng täpsed tabamused ebaõnnestunuks luges. Sarnased olematud möödalasud ei katkesta tasemeid, kuid lõhuvad tunnet, et mängur kontrollib toimuvat oskuslikult.

Parappa the Rapper Remastered (ekraanitõmmis)

Uhke 4K mängupildi kõrval mõjuvad udused vahefilmikesed silmakriipivalt ning koledad kaootiliselt disainitud menüüd dinosauruseluudena minevikust.

Nii tuleb näiteks alternatiivsete taustade leidmiseks siseneda options-meüüsse, mis on täna lisamaterjalide jaoks mõeldamatu, paik – koht, kuhu lisade leidmiseks vaatamine pole iseenesestmõistetav. See on vaid poolenisti elluäratatatud relikt.

Kuigi laulud ise on kaasahaarvalt tempokad, räpitekstid tihti veidralt köitvad ning neid laulvad paberväljalõike-stiilis tegelased vahvad ja värvikirevad, õigustab värske versiooni olemasolu rohkem nostalgimomendist hooliva mänguri püüdmine kui soov pakkuda midagi täiuslikumat-paremat neile, kes PaRappa nime varem kuulnud ei ole.

Moodne mängur tõenäoliselt ei taipagi täpselt, mis on selle mängu iva ja demoversioonist vaid veidi üleulatuv teos ületab ennast tõenäoliselt isegi siis, kui suudab neilt paar muiet välja võluda.

Parappa the Rapper Remastered (ekraanitõmmis)

Ülikõrge metaskooriga (92/100) originaalversioon võis aastal 1996 omanäolisusega üllatada, aga täna jääb see tunniseks hallutsinogeenseks kõrvalepõikeks kõige hea ja parema vahele, mida meile modernsel mängumaastikul pakutakse.

Ma ei märgistaks seda lõplikult allapoole suunatud pöidlaga, sest koomilised laulud, PaRappa miniuniversumi disain ja fakt, et PaRappa the Rapper omab ajaloolist tähtsust kui esimene tõsiseltvõetav rütmimäng, on kindlasti olulised väärtused.

Sellest hoolimata kehtib tõde: kõik hea ja tore vana pole ilmtingimata taaskogetuna enam sama lilleline.

PaRappa the Rapper Remastered
Ilmumisaeg: 4. aprill 2017
Platvorm: PlayStation 4
Arendajad: NanaOn-Sha, SIE Japan Studio, epics
Tootja: Sony Computer Entertainment